Hlavní obsah

Chytré hodinky od Applu netáhnou. Prodeje dramaticky klesají

Novinky, chm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dramatický pokles zájmu o chytré hodinky od společnosti Apple hlásí analytici. Podle údajů agentury IDC klesl ve třetím čtvrtletí letošního roku zájem o modely s logem nakousnutého jablka o více než 70 %. Zatímco ještě loni se ve stejném období prodaly čtyři milióny Apple Watch, letos to bylo pouze 1,1 miliónu.

BEZ KOMENTÁŘE: Chytré hodinky Apple Watch Series 2Video: archív výrobce

 
Článek

Zpráva agentury IDC udělala vedení společnosti Apple patrně velké vrásky na čele. Před letošními Vánocemi se totiž podnik snaží uspět na pultech obchodů v pořadí s již druhou generací svých chytrých hodinek.

Právě proto se nejspíše rozhodl do tvrzení analytiků ostře opřít přímo šéf amerického počítačového gigantu Tim Cook. „Naše data ukazují, že chytrým hodinkám Apple Watch se daří skvěle. Jde o jeden z nejoblíbenějších dárků letošní vánoční sezóny,“ prohlásil podle agentury Reuters minulý týden Cook.

Sluší se nicméně podotknout, že přesná prodejní čísla zatím vedení Applu neprozradilo.

Tomu, že se americkému počítačovému gigantu v prodejích skutečně nedaří, nasvědčují i prodeje konkurentů. Prodeje prakticky všech ostatních společnostní totiž podle IDC ve třetím čtvrtletí rostly. Z většího zájmu lidí se tak mohou radovat například společnosti Fitbit, Xiaomi, Garmin i Samsung.

Co umí nové hodinky od Applu?

Druhá generace chytrých hodinek s logem nakousnutého jablka se plným názvem jmenuje Apple Watch Series 2. Stejně jako v případě předchůdce se nabízí v různých provedeních, která se liší velikostí displeje a použitým materiálem.

Foto: archív výrobce

Apple Watch Series 2

Základ nabídky tvoří hodinky s hliníkovým pouzdrem, střed je z nerezové oceli a nejvíce si americký počítačový gigant cení nový výrobní materiál – keramiku. Ve všech zmiňovaných případech jsou k dispozici provedení s pouzdrem o velikosti 38 mm a 42 mm.

Apple Watch Series 2 na první pohled vypadají úplně stejně jako první generace, ale podle zástupců společnosti Apple byly zcela přepracovány. Nově s nimi například jejich majitelé mohou plavat, protože jsou vodotěsné.

Vyšší výkon, lepší displej

Zvýšen byl také výkon. V útrobách zařízení se ukrývá dvoujádrový procesor, který je podle informací výrobce až dvakrát rychlejší, což by se mělo pozitivně promítnout do plynulosti celého operačního systému.

Vylepšení se dočkal i dotykový displej, který je dvakrát jasnější. Měl by tedy být daleko lépe čitelný na slunci. Nově je také zabudován GPS adaptér.

Více se o novinkách, které Apple představil na středeční tiskové konferenci, dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Foto: Marcio Jose Sanchez, ČTK/AP

Druhá generace chytrých hodinek Apple Watch.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám