Hlavní obsah

Čekání je u konce. Chytrý náramek pro děti je ale dražší, než se čekalo

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiéru si chytrý náramek Fitbit Ace odbyl již v průběhu března, do prodeje se ale tato zajímavá novinka cílící na děti dostala až nyní. Cena je nicméně o několik stokorun vyšší, než se původně předpokládalo.

Foto: archív výrobce

Fitbit Ace

Článek

Podle původních odhadů se měl náramek Fitbit Ace nabízet za částku okolo dvou tisíc korun, nakonec se ale cena blíží spíš ke třem tisícům. Podle nákupního rádce Zboží.cz totiž ceny startují na 2570 Kč.

Počet kroků i spánek

Navzdory vyšší ceně jsou však přednosti novinky nepopiratelné. Náramek byl totiž jako jeden z mála na trhu navržen speciálně pro děti a mládež od osmi let, u kterých automaticky zaznamenává denní aktivitu i spánek.

Foto: archív výrobce

Fitbit Ace

Náramek dokáže automaticky zaznamenat počty kroků a aktivního pohybu během sportu každý den. Je schopen svým majitelům připomínat, že se mají pravidelně hýbat – motivuje k ujití alespoň 250 kroků každou hodinu decentním upozorněním.

Děti zároveň i povzbuzuje, aby dosáhly svých cílů tím, že jsou odměněny zábavnými a sběratelskými odznaky, které mohou vidět v obslužné aplikaci v chytrém telefonu, kterou je pochopitelně možné stahovat zdarma.

V aplikaci se zároveň zobrazují i nejrůznější výzvy, kdy mohou jednotlivci soutěžit s dalšími členy domácnosti nebo svými kamarády v tom, kdo bude dosahovat lepších výsledků.

Rodiče mohou výsledky monitorovat

Ke všem zmiňovaným datům mají přístup také rodiče. Ti mohou jednoduše nastavit i to, jaká data se mají zobrazovat dětem a jaká jim. Snadno je tak možné kontrolovat aktivitu a pokrok dětí, ale zároveň i žádosti o přátelství v aplikaci.

Náramek zároveň dovede děti upozornit, pokud jim někdo volá na jejich chytrý telefon nebo když jim přijde nějaká zpráva. Jemně totiž zavibruje.

Foto: archív výrobce

Fitbit Ace

Reklama

Výběr článků

Načítám