Hlavní obsah

Virtuální helma od HTC zlevnila o tisíce korun

Novinky, mif

Výrazně ušetřit je nyní možné při nákupu virtuální helmy od HTC. Model Vive totiž ještě před startem nového školního roku zlevnil o několik tisíc korun. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

BEZ KOMENTÁŘE: Virtuální helma Vive od HTCVideo: HTC Vive

 
Článek

Virtuální helma HTC Vive se na pultech obchodů objevila už v loňském roce. Nabídka konkurenčních systémů je však stále velmi slabá, i kvůli tomu se cena modelu od HTC držela prakticky stále na stejné úrovni.

Tedy až doposud. Z původních 25 990 Kč, za které se tento model nabízel, totiž cena spadla podle Zboží.cz na konci srpna až na baťovských 18 999 Kč. Při nákupu je tak možné ušetřit bezmála sedm tisíc korun.

Foto: archív výrobce

Chytré brýle HTC Vive

Headset HTC Vive připomíná na první pohled lyžařskou helmu, jejíž hledí je však neprůhledné. V něm jsou umístěny dva displeje s rozlišením 1200 × 1080 obrazových bodů, z nichž každý promítá video pro jedno oko. Obraz se přitom dokáže obnovit až 90krát za sekundu, což jistě ocení právě herní nadšenci v akčních střílečkách.

Aby bylo zařízení schopno zachytit detailně pohyby hlavy, je vybaveno desítkami různých senzorů. Nejrůznější akcelerometry i gyroskopy dokážou podle výrobce určit polohu ve všech směrech s přesností na desetinu stupně.

Foto: archív výrobce

HTC Vive

Součástí setu jsou i dva bezdrátové ovladače s vibrační odezvou, s dvoukrokovými tlačítky a čelně mířící kamera promítající realitu do virtuálního světa.

Nabídka brýlí pro virtuální realitu je na tuzemském trhu poměrně rozmanitá. Rozdíly v cenách jednotlivých modelů jsou však propastné, ty nejlevnější modely jsou určeny pro chytré telefony, jsou vyrobeny z papíru a stojí pár stovek. Za sofistikovanější modely si ale výrobci naúčtují klidně i dvěstěkrát více, což je i příklad modelu HTC Vive. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Jeden z ovladačů, které byly vyvinuty speciálně pro helmu HTC Vive.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám