Hlavní obsah

CES 2017: Největší počítačový veletrh na planetě odstartuje příští týden

Novinky, rim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas

Již příští týden se očekává doslova lavina technologických novinek. V USA totiž stejně jako každý rok odstartuje největší světový veletrh spotřební a výpočetní elektroniky International Consumer Electronics Show (CES). Na něm budou výrobci odhalovat novinky pro rok 2017.

Foto: mif, Novinky

Ilustrační foto

Článek

CES 2017 se bude konat tradičně v americkém Las Vegas, a to konkrétně od 5. do 8. ledna. První tiskové konference jednotlivých společnostní startují nicméně už o den dříve.

Letošní ročník je pro organizátory výjimečný, první veletrh CES se totiž konal přesně před 50 lety. Kulatiny se budou podle prvních zpráv slavit především příchodem celé řady zajímavých novinek – na akci by měly být k vidění desetitisíce nových produktů.

Tablety, fotoaparáty i televizory

Kromě nových tabletů a počítačů budou k vidění také rekordéry, fotoaparáty či televizory. Stranou nezůstane ani nejrůznější příslušenství, a to nejen pro počítače, ale také pro automobily.

Podle doposud zveřejněných plánů navštíví CES 2017 na 50 tisíc profesionálů ze zhruba 150 zemí světa. Na největší akci svého druhu budou vystavovatelé z 57 zemí, což představuje devítiprocentní nárůst proti CES 2016.

Pozornost si zaslouží také Eureka park, v rámci kterého se představí přes 600 startupů z 33 zemí. Vůbec poprvé mezi nimi budou projekty z České republiky, Nizozemska, Nového Zélandu a Ukrajiny. České startupy se CES 2017 zúčastní za podpory agentury Czechinvest.

Trháky loňského roku

Veletrh pořádá asociace Consumer Technology Association (CTA), která dříve vystupovala pod zkratkou CEA. Jde o největší akci svého druhu. Během letošního roku ji navštívilo na 300 tisíc lidí.

Novinky.cz nebudou na veletrhu chybět a stejně jako v loňském roce budou přinášet informace o těch nejzajímavějších technických novinkách přímo z Las Vegas.

Přehled technických vychytávek, které byly k vidění v loňském roce, naleznete v jednom z našich dřívějších článků. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám