Hlavní obsah

CES 2016: Las Vegas se mění v Mekku fanoušků moderní techniky

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas

V pondělí začínají v americkém Las Vegas první tiskové konference, na kterých budou odhalovány technické novinky pro nadcházejících 12 měsíců. Jde o předvoj veletrhu spotřební a výpočetní techniky CES 2016, díky kterému se největší město státu Nevada promění na jeden týden v Mekku všech fanoušků moderní techniky.

Foto: mif, Novinky

Veletrh CES se koná tradičně v Las Vegas.

Článek

Hlavní část výstavy se bude odehrávat v Las Vegas Convention Center, přičemž brány veletrhu se široké veřejnosti otevřou až ve středu. Novináři mají na akci však přístup o den dříve. Vzhledem k časovému posunu však první novinky budou k mání až během noci z úterý na středu (středoevropského času).

Novinky.cz jsou na akci a budou o těch nejzajímavějších inovacích z počítačového světa pravidelně informovat.

Desetitisíce novinek

K vidění by mělo být na 30 000 různých produktů. Kromě nových tabletů a počítačů také rekordéry, fotoaparáty či televizory. Stranou nezůstane ani nejrůznější příslušenství, a to nejen pro počítače, ale také pro automobily.

Velká pozornost by měla být na akci věnována také hráčům. Se speciálními helmami a brýlemi, které lépe hráče přenesou do děje jejich oblíbených titulů, se totiž příští rok doslova roztrhne pytel. Řada z nich bude k vidění právě na veletrhu CES. [celá zpráva]

CES 2015 bude v americkém Las Vegas probíhat až do 9. ledna.

Zásadní technické inovace

CES je jedním z nejstarších amerických veletrhů, který je věnovaný moderní technice. V Las Vegas se pořádá už od roku 1967. Za dobu konání zde bylo představeno několik zásadních technických inovací. V roce 1970 videorekordér, v roce 1996 formát DVD, v roce 2001 si pak návštěvníci mohli poprvé vyzkoušet televizní konzoli Xbox od Microsoftu.

Přehled nejzajímavějších novinek loňského ročníku, který se konal také v lednu, naleznete v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Veletrh pořádá asociace Consumer Technology Association (CTA), která dříve vystupovala pod zkratkou CEA. Jde o největší akci svého druhu. Jen loni ji navštívilo na tři sta tisíc lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám