Hlavní obsah

Miniaturní počítač nepotřebuje monitor, má zabudovaný projektor

Novinky, zgl

Notebooky mají proti klasickým stolním počítačům řadu výhod. Lidé například nemusí pořizovat klávesnici, myš, monitor, ani další příslušenství. Alespoň částečně se snaží vyzrát na tento problém společnost Gigabyte, která představila nové miniaturní PC se zabudovaným projektorem – kupovat k němu LCD panel tak není vůbec potřeba.

Foto: archív výrobce

Gigabyte Brix Projector

Článek

Nová generace modelu Gigabyte Brix nabídne stejně jako předchůdce velmi kompaktní rozměry - 114,4 x 107,6 x 29,9 mm. Přestože se jedná o ryze stolní počítač, není tedy problém jej kdykoliv vzít sebou i na cesty.

Místo monitoru pak poslouží zabudovaný projektor s LED podsvícením a kontrastním poměrem 900:1. Uživatelé se však musí smířit s nižším rozlišením 854 x 480 obrazových bodů, a to při velikosti od sedmi do 85 palců. Pokud to nebude stačit, mohou kdykoliv připojit externí monitor prostřednictvím konektorů HDMI a DisplayPort.

Foto: archív výrobce

Gigabyte Brix Projector

Zajímavé je, že projektor může být využit i samostatně bez sestavy. Připojit jej lze díky miniHDMI k videokameře, DVD přehrávači nebo klidně i k chytrému telefonu a tabletu.

Celý stroj je postaven na platformě Haswell, která vyniká poměrně vysokým výkonem a nízkou spotřebou. Konkrétně disponuje procesorem Intel Core i3 Processor 4010U s frekvencí 1,7 GHz a grafickou kartou Intel HD 4400.

Foto: archív výrobce

Gigabyte Brix Projector

Osadit základní desku je možné až 16 GB operační paměti typu DDR3 a SSD jednotkou s kapacitou až 256 GB. Ve výbavě nechybí ani WiFi, Bluetooth či čtyři USB konektory.

Kdy se Gigabyte Brix Projector objeví na pultech obchodů, výrobce zatím neprozradil. Otazník visí také nad cenou novinky.

Foto: archív výrobce

Předchozí generace počítače Gigabyte Brix

Reklama

Výběr článků

Načítám