Hlavní obsah

Microsoft odhalí v pondělí vlastní počítačový tablet s Windows 8

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Americká společnost Microsoft v pondělí představí vlastní tablet s operačním systémem Windows. Napsala to agentura AFP, podle které firma pozvala novináře na pondělní setkání v Los Angeles, kde prý učiní "významné prohlášení". Podrobnosti k tématu schůzky ale nesdělila.

Článek

O spekulacích o možném tabletu vlastní značky informovaly také agentury Reuters a DPA. Nezávislý analytik Roba Enderleho citovaný AFP ale pochybuje, že by Microsoft po neúspěchu svého mobilního telefonu pro mladé zákazníky KIN v roce 2010 a digitálního mediálního přehrávače Zune představil tablet vlastní značky.

Pokud tedy společnost představí nové zařízení, s větší pravděpodobností prý bude souviset s herní konzolí Xbox nebo s tabletem vyráběným některým z partnerů jako Samsung nebo Vizio. Softwarový gigant by také mohl podle agentur informovat o dalších mobilních elektronických zařízeních s mikroprocesory ARM, které budou podporovány až novým operačním systémem Windows 8

Osmičky plánuje americký softwarový gigant uvést do prodeje letos na podzim. Mezi nejzásadnější vylepšení systému patří například možnost odemykání uživatelského účtu pomocí obrázku, vylepšené aktualizace či výrazně nižší nároky na operační paměť. Přehled dalších zajímavých změn v operačním systému Windows 8 naleznete zde.

Microsoft aktuálně nabízí Windows 8 zdarma pro širokou veřejnost v testovací verzi. Stahovat by ji mělo být možné až do odhalení finální varianty. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám