Hlavní obsah

Papež překonal na Twitteru zpěváka Justina Biebera

– Vatikán

Pětaosmdesátiletý papež Benedikt XVI. odeslal svou první zprávu prostřednictvím sociální sítě Twitter teprve před týdnem. V počtu přeposlání této zprávy jeho fanoušky, takzvaných retweetů, však již překonal i kanadského zpěváka Justina Biebera. Informoval o tom ve čtvrtek vatikánský tisk.

Článek

Papež má sice zatím jen 2,1 miliónu takzvaných odběratelů, zatímco Biebera, jednu z nejpopulárnějších osobností hudební scény a potažmo na internetových sociálních sítích, sleduje 31,7 miliónu osob. Papežův tweet si ale přeposlalo 50 procent jeho fanoušků, zatímco Bieberův nejpopulárnější vzkaz, komentář k úmrtí šestiletého fanouška, si přeposlalo 0,7 procenta odběratelů.

Foto: Profimedia.cz

Justin Bieber

Hlava katolické církve má vlastní oficiální účet na sociální síti Twitter, která mu otevírá novou cestu k okamžitému vyslání krátkých vzkazů miliónům uživatelů, od 3. prosince. Vatikán se v poslední době čím dál víc snaží udržovat kontakt s věřícími prostřednictvím internetu. Hodně využívá YouTube, ale třeba Facebook zatím nechává stranou.

Foto: Twitter

Papežův účet na Twitteru

Benedikt XVI. je známý svou podporou moderních technologií. Například na začátku loňského roku jeho přičiněním vznikl program pro iPhone nazvaný Vyznání (Confession), který je charakterizován jako „perfektní podpora pro každého kajícníka“. Lidem má umožnit přezkoumat jejich svědomí na základě individuálních faktorů jako jsou věk, pohlaví a rodinný stav. [celá zpráva]

Papež na Twitteru vystupuje pod přezdívkou @Pontifex. Jeho účet naleznete zde.

Reklama

Související témata:

Související články

Papež má svůj osobní účet na Twitteru

Vatikán v pondělí dopoledne uvedl do provozu oficiální účet pětaosmdesátiletého papeže Benedikta XVI. na sociální síti Twitter. Od prvních minut se k němu...

Výběr článků

Načítám