Hlavní obsah

On-line hry: Český reprezentant podváděl

Novinky, Michal Sztemon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V aktuálních On-line hrách se budeme podrobněji věnovat české akční hře Vietcong, ke které právě v těchto dnech vychází datadisk Fist Alpha. V pravidelném zpravodajství z domova i ze světa se mimo jiné dozvíte, že do seriálu Mistrovství ČR v PC hrách byly nově zařazeny hry FIFA a Medal of Honor: Allied Assault.

Foto: Ing. Tomáš Srnský

Restaurovaní andělé

Článek

Zprávy z domova

  • Do cyklu Mistrovství České republiky v počítačových hrách byly zařazeny dvě nové progamingové hry. Jedná se o sportovní hru FIFA a týmovou bojovku Medal of Honor: Allied Assault. Opět se tak o něco rozšířil výběr, celkem se MČR hraje v osmi hrách.
  • Hráči multiherního klanu nEophyte pronikli již i do mládežnického časopisu Popcorn. Naskenované stránky najdete na webových stránkách nEophyte, zda už představovaným progamerům došly nějaké dopisy od fanynek, nebylo uvedeno.
  • ProGamers ve spolupráci s herním magazínem LEVEL pořádají první ročník tzv. LEVEL Counter-Strike Cupu. Pohár se hraje ligovým systémem každý pátek v řetězci PG Cyber Café, první cenou je pět mobilních telefonů Nokia 3310.
  • V prvním mezihernovém ČMSP turnaji ve hře WarCraft III zvítězil čtvrtý hráč Finále MČR Kačer.Donald, který byl ve finále lepší než Lord.Chick z klanu BTeam. Finálovou výhrou 2:1 si Kačer.Donald zajistil první cenu - MP3 přehrávač MSI 128 MB.
  • Hráč širšího kádru české reprezentace ve hře WarCraft III Dunadan byl přistižen při podvodu v PG W3 lize. V zápase proti svému reprezentačnímu kolegovi Lord.Chickovi za sebe nechal hrát špičkového ruského hráče Karmu, který samozřejmě zvítězil. Po shlédnutí záznamů ze hry se nejlepší čeští hráči shodli na rozdílné hře oproti jeho standardům a Dunadan se posléze přiznal. Byl mu udělen půlroční distanc na všechny zápasy pořádané ČMSP.

Zprávy ze světa

  • První demoverze hry Unreal Tournament 2004 je na světě. Zda hra naváže spíše na úspěšný Unreal Tournament nebo na průměrný UT2003, ještě nevíme, ale první ohlasy evropských hráčů jsou jednoznačně pozitivní.
  • V nově otevřené bratislavské herně iGames se konal velký turnaj ve hře WarCraft III. Vzhledem ke slušným prizemoney i blízkosti Slovenska se turnaje zúčastnil (a vyhrál jej) český hráč Giacomo z klanu nEophyte. Za první místo si tak odnesl 4000 Sk + 3000 Sk v kreditech, nejvíce problémů měl s místním borcem Frídem z týmu SGC.
  • V USA se konal velký online turnaj ve hře Quake 3 s celkovou dotací 6000 dolarů. Po třídenních bojích si první místo zajistil známý americký hráč Daler, ve finále si poradil 17:10 a 14:9 s venezuelským hráčem elpajuo. Daler získal 3000 dolarů, elpajuo dostal o tisícovku méně.
  • Nejlepší evropský klan ve hře Vietcong - TuBerCuloSis - se rozpadl.  V sestavě týmu jsme mohli najít hráče ze Švédska, Německa, Francie či Belgie a podle všech dostupných informacích nebyl od svého založení nikým poražen. Na jejich odchod ze scény měl patrně vliv nedostatek motivace spolu s vydáním nového datadisku Vietcong: Fist Alpha

Představení hry: Vietcong

Česká 3D střílečka Vietcong si již vydobyla pevnou pozici na mezinárodní scéně, přesto ale platí, že v domácích kruzích je oblíbena ještě o chloupek víc. Už z názvu vyplývá, že se hráči ocitnou ve vietnamské džungli a budou bojovat na život a na smrt. Stejně jako u Counter-Striku proti sobě válčí dvě družstva - tady jsou to Američané a Vietcong. Oba pěti(či šesti)členné týmy si v zápase pochopitelně role i vymění, nejdůležitějším kritériem úspěšnosti nejsou zabití, ale vlajky. (Každý z týmů má ve své základně vlajku, za přinesení soupeřovy vlajky do vlastní báze dostává družstvo bod.)

A jaké specializace si můžou hráči vybrat?

  • Základní voják si může vzít téměř jakoukoli zbraň, jejich počet v týmu není omezen.
  • Odstřelovač umí dobře zacházet se sniperkou, nalezne využití zejména na velkých mapách.
  • Kulometčík má k dispozici těžký kulomet, ale je velmi pomalý a téměř se nepoužívá.
  • Inženýr může pokládat pasti a doplňuje zbytku týmu munici a granáty.
  • Radista dává znamení bombardérům, které na označené místo na mapě shodí nějaký ten dáreček. Dobrý radista může hrát rozhodující roli v úspěšném útoku na soupeřovu základnu.
  • Zdravotník umí léčit sebe i ostatní, vzhledem k tomu, že na vyšší úrovni hráči již téměř vždy soupeře zabijí, ale není příliš využívaný.

Potřebný hardware: PC s procesorem min. 700 MHz, 256 MB RAM, grafická karta s 32 MB paměti

Potřebný software: Vietcong (kompletně v češtině) - cena cca 1100 Kč

Tipy a triky:

  • Vietcong je týmová hra, proto se snažte postupovat koordinovaně. Vzhledem k tomu, že jeden dobře zalezlý obránce je schopen vystřílet celý nepřátelský tým, pokud mu chodí postupně, je výhodné chvilku počkat na své spolubojovníky.
  • V týmu dobře promyslete, kdo si vezme kterou specializaci, kromě omezení počtu daného povolání přímo ve hře byste měli mít na paměti i podmínky na konkrétní mapě.
  • Pokud umřete, za 20-30 sekund se znovu objevíte ve své základně, což je velmi nevýhodné, pokud právě útočíte. Proto útoky plánujte pečlivě, s rozvahou a vždy vyčkejte na co nejpříznivější moment.
  • Na "profi" úrovni se hraje s tzv. Vietnam módem, což ve zkratce znamená, že musíte nejdříve pušku přiložit k rameni, abyste viděli zaměřovač. Střelba od pasu bez kurzoru je sice taky řešením, ale nedá se na ni stoprocentně spolehnout.
  • Podobně jako ve válce ani zde nikdo neposkakuje a neutíká bezhlavě vpřed. Vyhněte se volnému prostranství a snažte se naopak využít stromů či keřů k maskování vašeho postupu.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: NecroRaisers si platí trenéra

Vážení čtenáři, v tomto pravidelném seriálu vám budu každý pátek přinášet informace ze světa profesionálního hraní počítačových her. Postupně byste se měli...

On-line hry: Hrají si a vydělávají

Minule jsme se věnovali 3D hře Counter-Strike, dnes je na řadě nejoblíbenější strategie dneška - WarCraft III. Dozvíte se základní informace o hře, tipy...

Výběr článků

Načítám