Hlavní obsah

On-line hry: Česko-slovenský tým dobyl Velkou Británii

Novinky, Jakub Trulík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uplynulý týden se může zařadit do škatulky těch úspěšnějších. Zatímco v zahraničí se především přestupovalo a měnilo, naše domácí scéna hlásí hned tři návraty staronových týmů. O hlavní poprask se ovšem postarali česko-slovenští střelci v barvách britských Reason Gaming, když triumfovali v ostrovní soutěži UKeSA.

Článek

Novinky z domova

  • Téměř po roční odmlce se na naši scénu vrací klub frozenRiders. V jeho comebacku ho budou od počátku doprovázet hned dvě Counter-Strike 1.6 sekce. Jako první byla oznámena celkem překvapivě dosud neznámá, dva dny po ní bylo podle očekávání zveřejněno složení i té české, jež z hlavní části tvořena účastníky loňského offline finále WGT, a to meccou, funnym, alexem, animem a eyem.
  • Nejen slovenské příznivce Counter-Strike: Source potěšila zpráva o tom, že DEFEATERS v žádném případě nekončí. Již delší dobu jediný slovenský CS:S tým vyřešil problémy s hráči a především neaktivitou, když angažoval zkušeného GomeZe. Ten neměl s adaptací na své spoluhráče K1, XeRa, anonymousXe a Badyho žádný problém, protože se s nimi střetl hned několikrát v minulosti.
  • Teprve dva měsíce existující multiherní klan Authority-Gaming kompletně mění svou Counter-Strike 1.6 sekci. Poněvadž předešlá přestoupila ke konkurenčním eEriness, jak jsme vás informovali posledně, vedení nezahálelo a okamžitě se domluvilo na spolupráci s achtung Rapt0r (trips, Petr.D, tanhax, IMHOu, Aleesek), překvapením z nedávného WGT.
  • Obrození inteRaction pokračují v posilování. Jeden z největších celků tuzemska se během týdne rozrostl o nový pětičlenný Counter-Strike: Source kádr pod vedením staronového leadera hybrida. Člen předešlého úspěšného týmu si k sobě překvapivě kromě krajanů Stickera a hasisaka přibral také švýcarského reprezentanta cultureShocka a Francouze ER1ca.

Novinky ze světa

  • Zcela podle očekávání došlo ke škrtům ve Warcraft 3 sekci německé organizace nGize. Ta za své krátké působení přibrala pod svá křídla hned 11 světových hráčů a aby nyní ulevila početným výdajům, musela přistoupit k propuštění Jihokorejců Checka, Keie a Brita DeMusliMa. Avšak i tak nGize disponují jmény jako LucifroN, ReMinD či ThomasG.
  • K netradičnímu kroku se uchýlil klub a-Losers. Účastník prestižní německé ligy EPS, jenž je znepokojen se svým předchozím umístěním, propustil ze svých řad Němce ANT1ho s sh4dowem a na jejich místo překvapivě angažoval nizozemské reprezentanty seezunga a trxe. Vítězové EPS Benelux si v sestavě zahrají s coLLym, Miladem a zonixxem.
  • Finští zOo si mohou po velmi dlouhé době konečně oddychnout. Jejich hledání nového zázemí je definitivně u konce. Špičková Counter-Strike: Source sekce, jež se objevila pod tagem The Last Resort třeba v britské soutěži UKeSA, zakotvila u německých diamondZ. Klub, o němž jsme dosud slýchali zásluhou DotA zástupců, se rozrostl o hráče delongeho, zaikovskiho, gema, kononena a SAMITSKYHO.
  • Zásluhou Pascala "gaLLo" Jägera zaznamenala obrovský krok kupředu závodní hra Trackmania Nations Forever. Německý pilot totiž koncem minulého týdne přestoupil do nově vzniklé stáje progamingového giganta SK Gaming, čímž tak dal výrazně vědět o dosud ne zcela podporovaném titulu. Bronzový medailista z ESWC 2006 přišel k SK z Dignitas, kde působil poslední dvě sezóny.

Naši Reason Gaming oslavili na britských ostrovech svůj další úspěch

Před dvěma týdny se ve Velké Británii uskutečnilo historicky první offline finále velkolepé Counter-Strike: Source soutěže UKeSA, které se mohou účastnit pouze týmy spadající pod ostrovní organizace.

Mezi čtyřmi nejlepšími nakonec nechyběli ani naši Reason Gaming, kteří si své místo zajistili až překvapivou výhrou nad tehdy suverénními Dignitas v posledním kole základní části. Z první pozice je doprovodili Crack Clan, zmínění Dignitas a poslední vstupenky obdrželi čtvrtí Team CoolerMaster, kteří pouze díky lepšímu rozdílu skóre vyřadili fm! Toxic. V sítu tabulky uvízli také 4Kings a diskvalifikovaní The Last Resort.

Lanové souboje o částku 3 700 britských liber odstartovaly duely mezi Crack Clan s Team CoolerMaster a Dignitas s Reason Gaming. Oba zápasy vyzněly po skončení lépe pro favorizované celky, tedy CC a Reason, kteří své soupeře přemohli shodně 2:0 na mapy a zajistili si tím pádem jak zisk minimálně stříbrných medailí, tak i účast ve finále.

Ještě před Grand finále mělo vypuknout střetnutí mezi TCM a Dignitas o bronz, jenž mělo případnému vítězi zajistit alespoň útěchu v podobě 500 liber, avšak oba týmy se dohodly na pozdějším online dohrání, ke kterému dosud stále nedošlo.

Tím pádem se mohlo přejít rovnou k hlavnímu finále, do něhož jako mírní favorité nastupovali naši borci .PhP, GuardiaN, UN, pR a bazy, jimž se ve Velké Británii daří, což prokázali už několikrát například na soutěžích i-series, kde brali několikrát stříbro a posledně i zlato.

Vícemistři z letošní Lan79 svou roli potvrdili hned na první mapě dust2, když zvítězili těsným skóre 16:13. Na train se ale již dařilo více Britům, kteří zápas posunuli na třetí mapu zásluhou výhry 16:10. Tehdy se do toho ovšem znovu opřeli naši, kteří se už nenechali znovu zaskočit a nuke pohlídali skóre 16:11, jenž jim vyneslo šek na 2 300 liber. Slovák .PhP si navíc odnesl titul nejužitěčnějšího hráče soutěže, Čech bazy skončil čtvrtý.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Soutěže se přesunuly na východ

Po minulém speciálu, v němž jsme se věnovali spíše početným domácím změnám, než zahraničnímu dění, se opět vracíme do standartu posledních týdnů. O kvalitní...

On-line hry: Češi obhajují zlato z ENC

Ani další týden ve světě profesionálního hraní nepřinesl zrovna dvakrát moc novinek. Měnily pouze menší a především notoricky nestabilní týmy. Hlavní pozornost...

Výběr článků

Načítám