Hlavní obsah

Novinky přinášejí zpravodajství v ruštině

Na stránkách zpravodajského portálu Novinky.cz se nově objevuje rubrika, v níž přinášíme souhrn událostí z válečného konfliktu na Ukrajině v ruském jazyce. Články jsou určeny pro čtenáře připojující se z území Ruské federace, odkaz na ně najdou také na hlavní stránce portálu Seznam.cz.

Foto: Novinky

Hláška, kterou vidí uživatel přistupující na Seznam z Ruska

Článek

„Reagujeme na kroky Ruska, které vedly k razantní cenzuře místních nezávislých médií. Naším cílem je poskytnout objektivní zpravodajství i lidem, kteří k němu v této době nemají přístup ve své domovině,“ říká šéfredaktor Novinek Vladimír Dušánek.

Ruští čtenáři, kterých na Novinky a Seznam chodí denně několik tisíc, najdou odkaz na zpravodajský souhrn Novinek v ruském jazyce také na domovské stránce české internetové jedničky Seznam.cz. Stručný přehled v azbuce se zobrazí automaticky všem návštěvníkům s ruskou IP adresou či ruským prohlížečem.

Souhrnné články na serveru Novinky.cz vycházejí každý den odpoledne ve speciální sekci.

Média v Rusku jsou pod přísným státním dohledem, například v pondělí úřady zakázaly vysílání nezávislého rádia Echo Moskvy a televize Dožď. Důvodem byl právě způsob, jak tato média informovala o ruské vojenské operaci na Ukrajině, kterou je oficiálně zakázáno označovat za invazi či válku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám