Hlavní obsah

Návrat do kanceláří? Zaměstnanci Applu se bouří

Novinky, huj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cupertino

Počet nákaz koronaviru se drží na nízkých číslech, a to nejen v Česku, ale například také v USA. Kvůli tomu již minulý týden představil šéf Applu Tim Cook plán na návrat zaměstnanců do kanceláří z home office, těm se to ale vůbec nelíbí. Upozornil na to server The Verge.

Foto: Adnan Abidi, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Společnost Apple byla jen jednou z mnoha firem, které v souvislosti s bojem proti koronaviru umožnila svým zaměstnancům pracovat z domova. S lepšící se situací ale Cook minulý týden oznámil zaměstnancům, že se od září budou muset vrátit částečně do kanceláří – trávit by v nich měli alespoň tři dny týdně.

Jenže tento plán se mezi některými zaměstnanci nesetkal s pochopením. Společnými silami sepsali dopis, který adresovali vedení společnosti. Namítají v něm, že práce z domova je možná i nadále.

Foto: Stephen Lam, Reuters

Šéf Applu Tim Cook

„Rádi bychom informovali o rostoucím znepokojení mezi kolegy z plánovaného návratu do kanceláří,“ citoval server The Verge z dopisu. Ten zároveň podotkl, že někteří zaměstnanci se rozhodli již dát výpověď, kvůli tomu, jaký má Apple přístup k práci z domova.

Server BBC zdůraznil, že není příliš pravděpodobné, že by Apple tomuto nátlaku vyhověl. Americký počítačový gigant se totiž staví k home office daleko konzervativněji než ostatní technologické společnosti.

Například Twitter nabídl již před rokem svým zaměstnancům možnost pracovat z domova „navždy“, pokud to jejich náplň práce umožňuje, připomněl server BBC.

Staré kancelářské pořádky se už nevrátí

Ekonomika

Reklama

Související články

Průzkum: Jak bylo Čechům na home office?

Ve čtvrtek v 10 hodin budou na tiskové konferenci představeny výsledky průzkumu na téma Jak bylo Čechům na home office a co neuspěchat při návratu do...

Výběr článků

Načítám