Hlavní obsah

Letem světem internetem (69. díl) - Virtuální kadeřnictví

Novinky, Ladislav Bittner

Náš seriál vás týden co týden seznamuje se zajímavými weby, které sice stojí stranou hlavního internetového dění, ale přesto vám mohou ušetřit peníze či rozšířit obzory. Dnes se o vaší přízeň bude ucházet informační server pro podnikatele, encyklopedie dopravní techniky a stránky, které vám pomohou s úpravou vlasového porostu.

Foto: Vratislav Konečný

Z okolních kopců byl hrad dobře ostřelovatelný

Článek

EkoInfo.cz

Myšlenka vytvoření serveru Ekoinfo.cz vznikla v Asociaci malých a středních podniků a živnostníků ČR s cílem vytvořit informační platformu pro členy asociace. Přípravy a vývoje serveru se v roce 2001 chopili někteří tehdejší členové asociace a výsledkem byl ekonomicko-finanční server určený nejen pro členy asociace, ale i pro celou podnikovou a podnikatelskou veřejnost. 

Jeho obsah je rozdělen do deseti základních oborových sekcí, kterými jsou: Nabídky a poptávky, Obchod pohledávek, Vzdělávání, Podnikinfo, Bankovnictví, Leasing a jiné zdroje, Pojišťovnictví a penzijní připojištění, Jakost, Podnikání a legislativa, Eurozóna. Každá sekce obsahuje informace a nástroje rozdělené do několika tématických kapitol.

Web Ekoinfo.cz je však nejen informační, ale i pracovní pomůckou pro své návštěvníky. Proto se lze ve většině sekcí setkat s řadou nástrojů a aplikací, pomocí kterých lze něco vyhledat, vypočítat, analyzovat nebo přímo zobchodovat. 

Napříč celým serverem to jsou například úvěrové nebo kursové kalkulátory, daňové výpočty, obchodování s pohledávkami, databáze nabídek a poptávek, on-line provedení podnikové analýzy, vyhledání podnikového profilu a řada dalších.

.: HODNOCENÍ: grafika (6/10), obsah (8/10)

Vývoj dopravní techniky

Důvody vzniku internetových stránek mohou být různé. Jedním z nich bývají zdařilé školní práce, které jejich autoři umísťují na internet. A to je právě případ encyklopedie Vývoj dopravní techniky, která vás slibuje provést vývojem dopravní techniky. Naleznete tu informace jak například o prvním letu bratří Wrightů, tak o největších lodích, které kdy brázdily vody oceánů. 

Bohužel však v sekci Download řada odkazů nefunguje (autoři to omlouvají nedostatečnou kapacitou webhostingu), čeština leckde dostává na frak a na zmíněný web se s minoritními internetovými prohlížeči raději ani nevypravujte.

.: HODNOCENÍ: grafika (4/10), obsah (5/10)

Svět účesů

Portál Svět účesů, jak už jeho název napovídá, je tématicky zaměřen na vlasy, účesy a vše, co s nimi souvisí. Návštěvníci (nebo lépe řečeno především návštěvnice) zde najdou například obsáhlou fotogalerii účesů všech typů a délek pro ženy, ale i účesy pro muže a děti, dále poradnu, články a zajímavosti o vlasech a účesech, návody a praktické rady typu "Čím se dá nahradit šampón, pokud není zrovna po ruce".

Cílem portálu je inspirovat a informovat srozumitelnou cestou laickou veřejnost o módních trendech ve světě účesů (například aktuálně o rasta copáncích a dreadech) a také o možnostech, metodách a přípravcích péče o vlasy.

"Tento obor jde velice rychle kupředu a rádi bychom, aby české ženy držely krok a orientovaly se. To bylo také jedním z nejdůležitějších faktorů, proč tyto internetové stránky vznikly," říká Iva Haderková z webu Svět účesů.

Za krátkou dobu existence serveru (spuštěn počátkem října letošního roku) se s velkým ohlasem setkal miniseriál článků o tom, jak si správně vybrat účes dle tvaru obličeje a trvale vysoký zájem je také o fotogalerii.

Do budoucna je v plánu například miniseriál článků na téma bylinky a vlasy a větší pozornost by měla být věnována i starším ženám a jejich účesům. Vzniká také databáze kadeřnictví, která jsou doporučena čtenářkami, neboť i při výběru kadeřníka není nad osobní doporučení. 

.: HODNOCENÍ: grafika (4/10), obsah (5/10)

Autor článku stále bloguje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám