Hlavní obsah

Internetem kolují falešné záplaty pro Internet Explorer a Outlook

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hackeři balamutí uživatele systému Windows posíláním e-mailů, které obsahují linky vedoucí ke stažení falešných záplat pro aplikace Internet Explorer a Outlook, uvedl ve středu server InformationWeek.com.

Článek

Podvodné elektronické zprávy využívají faktu, že Microsoft v květnu uvedl zatím poslední sérii záplat pro svůj operační systém Windows 2000.

"Toto je nejnovější verze záplat z května 2005, která řeší všechny známé bezpečnostní problémy postihující aplikace MS Internet Explorer, MS Outlook a MS Outlook Express," sděluje zdánlivě oficiální e-mail.

Microsoft však v květnu vydal patch řešící problémy ve Windows 2000 (viz. zde), který se netýká aplikací MS Internet Explorer či MS Outlook, jak lživě předestírá elektronická zpráva.

Uživatelé, kteří kliknou na odkaz vedoucí ke stažení údajných bezpečnostních záplat, si do svého systému nahrají trojského koně a virus Pinfi.

Microsoft uvádí, že jeho e-maily týkající se bezpečnostních záplat nikdy neobsahují vložený soubor a rovněž, že většinu updatů nabízí přes systém Microsoft Windows/Office Update či službu Microsoft Download Centrum.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám