Hlavní obsah

Internet zadarmo bude pro desítky milionů domácností, zavelel Biden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Dvacet internetových společností v USA souhlasilo s poskytováním zlevněných služeb Američanům s nízkými příjmy. Díky dříve schváleným federálním dotacím by tak desítky milionů amerických domácností mohly mít nárok na bezplatné služby. Oznámila to tento týden vláda amerického prezidenta Joea Bidena.

Foto: Leah Millis, Reuters

Americký prezident Joe Biden

Článek

Kongres loni schválil infrastrukturní balíček v hodnotě jednoho bilionu dolarů (23,8 bilionu Kč), jehož součástí bylo i financování programu cenově dostupného připojení. Ten poskytuje milionům domácností s nižšími příjmy měsíční příspěvek na internetové služby 30 USD (přes 700 Kč).

Podle nového závazku bude mít přibližně 48 milionů domácností nárok na internetové služby s rychlostí 100 megabitů za sekundu nebo vyšší za 30 USD měsíčně. Služba tak bude plně hrazena z vládní dotace, pokud se domácnosti zaregistrují u některého z poskytovatelů zapojených do programu.

Právo na rychlý a bezpečný internet musí mít každý, požaduje Evropská komise

Internet a PC

Biden označil rozšíření vysokorychlostního internetu ve venkovských oblastech a u nízkopříjmových domácností za svou prioritu. Opakovaně mluvil o rodinách s nízkými příjmy, které měly problémy nalézt spolehlivé wi-fi připojení, aby se jejich děti mohly účastnit výuky na dálku a plnit domácí úkoly v době pandemie.

Podle Bílého domu 20 internetových společností, které souhlasily se zlevněním svých služeb pro vybrané spotřebitele, poskytuje služby v oblastech, kde žije 80 procent obyvatel USA, včetně 50 procent venkovského obyvatelstva.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám