Hlavní obsah

Dell Computer přestane počítače vybavovat disketovou mechanikou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

AUSTIN

Používání tradičních floppy disket bude ve společnosti Dell Computer brzy historií. Společnost totiž plánuje, že od příštího měsíce přestane tyto jednotky instalovat do dražších osobních počítačů značky Dimension, kde se objeví jen na výslovné přání zákazníka.

Článek

Spotřebitelé byli dlouhá léta zvyklí ukládat data právě na přenosné diskety o velikosti tři a půl palce, které jsou schopné pojmout zhruba 1,44 megabytů informací. V poslední době jsou ale tato záznamová média stále méně oblíbená a lidé používají novější technologie, hlavně přepisovatelné disky CD-RW.

"Využívání floppy disket už zkrátka pro většinu uživatelů není aktuální," prohlásil šéf společnosti Creative Strategies Tim Bajarin. Firma sleduje trendy v informačních technologiích. Kapacita 1,44 megabytů už navíc většině lidí ani nevyhovuje.

V dnešní době je spousta souborů, které se na floppy disketu ani nevejdou. Jsou to například digitální fotografie nebo hudební soubory MP3, které vyžadují mnohem větší kapacitu. Mluvčí firmy Dell Lionel Menchaca se odvolává i na poznatky prodejců, podotýká agentura AP.

Firma Dell je ale při zavádění novinek opatrná, protože přesvědčit některé spotřebitele, aby se vzdali tradičních disket bude zřejmě obtížné. Dell už disketové mechaniky nedává například ani do svých notebooků. Oblíbenost disket ale spočívá mimo jiné i v tom, že mají velmi nízké pořizovací náklady.

Reklama

Související témata:

Související články

Uživatelé maců jsou moudřejší

Alespoň to tvrdí průzkum společnosti Nielsen. Uživatelé počítačů se symbolem nakousnutého jablíčka, kteří se připojují na internet, jsou prý vzdělanější...

Výběr článků

Načítám