Hlavní obsah

Dejte svému notebooku dárek - 200 GB pevný disk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fujitsu Siemens Computer si nebere při vývoji nového hardwaru žádné servítky. Pevný disk s kapacitou 200 GB, který je určen přenosným počítačům, je toho důkazem.

Článek

Harddisk formátu 2,5" s kapacitou 200 GB se však od jeho "menší" konkurence liší v několika bodech. Předně je o něco málo těžší než obyčejný 2,5" pevný disk (váží 135 gramů) a rovněž vyšší (12,5 mm proti standardním 9,5 mm). Fujitsu totiž musela zařízení k tomu, aby nabídlo kapacitu 200 GB, vybavit ne dvěmi záznamovými plotnami, jak je obvyklé, ale rovnou třemi. 

V produktu standardu Serial ATA-150 rotují záznamové plotny rychlostí 4200 otáček za minutu. Disk obsahuje také buffer (vyrovnávací paměť) o velikosti 8MB.

Pevný disk s označením MHV2200BT je určen především do notebooků nejvyšší třídy či do domácích videorekordérů. Zákazníci si jej budou moci zakoupit v květnu. Fujitsu věří, že do konce roku prodá kolem 700 tisíc těchto produktů.   

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám