Hlavní obsah

Cisco koupí výrobce bezpečnostního softwaru Sourcefire

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší světová společnost v oboru síťových technologií Cisco Systems koupí výrobce softwaru pro počítačovou bezpečnost Sourcefire za zhruba 2,7 miliardy dolarů (53 miliard Kč). Cisco si převzetím posílí pozice na poli zabezpečení sítí, kde v poslední době ztrácela podíl na trhu.

Foto: Cisco

Webové stránky Cisco

Článek

Firma Cisco oznámila, že zaplatí za akcii Sourcefire 76 dolarů. To proti pondělní závěrečně ceně přebírané firmy znamená přirážku 28,6 procenta. Akcie Sourcefire po zprávě vzrostly o téměř celou nabízenou prémii.

Koupí Sourcefire rozšíří Cisco svou nabídku na poli zabezpečení počítačů a sítí a urychlí rozvoj své strategie počítačové bezpečnosti. Společnost zde v minulých letech ztrácela pozice pod tlakem menších konkurentů jako Juniper Networks, Check Point Software Technologies a Palo Alto Networks. Zaostávala zejména v ochraně webových aplikací, sociálních sítí a video streamingu, které potřebují komplexnější zabezpečení, než jako nabízejí tradiční dodavatelé firewallů.

Sourcefire vznikla v roce 2001 a své akcie uvedla na veřejný trh v roce 2007, Loni její tržby vzrostly o 35 procent na 223 miliónů dolarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám