Hlavní obsah

Putin nabídl USA dohodu o zajištění kybernetické bezpečnosti

Moskva

Ruský prezident Vladimir Putin navrhl Spojeným státům vzájemnou spolupráci v oblasti kybernetické bezpečnosti, včetně záruk nevměšování do voleb a vůbec vnitřních záležitostí druhé strany. Prezidentovo prohlášení obsahující několik návrhů zveřejnil tento týden na svém webu Kreml.

Foto: Sputnik, Reuters

Ruský prezident Vladimir Putin

Článek

Putin navrhuje schválit komplexní program praktických opatření k obnovení vztahů USA s Ruskem při využívání informačních a komunikačních technologií. Chce také uzavřít mezivládní dohodu o prevenci incidentů v informačním prostoru analogickou dosud platné sovětsko-americké dohodě o prevenci incidentů na volném moři a ve vzdušném prostoru nad ním uzavřenou v roce 1972.

„Jednou z hlavních strategických výzev naší doby je riziko rozsáhlé konfrontace v digitální oblasti,” uvádí se v prohlášení. Šéf Kremlu si přitom chce s USA vyměnit „ve vzájemně přijatelné formě” záruky nezasahování do vnitřních záležitostí, včetně volebních procesů, a to i pokud jde o využívání informačních technologií a vysoce sofistikovaných metod.

Foto: Evan Vucci, ČTK/AP

Donald Trump

Rusko pohrozilo Evropské unii odvetou za sankce proti hackerům

Bezpečnost

Reklama

Související články

Nejvíce spamů míří do Německa a Ruska

Každou sekundu jsou odeslány tisíce nevyžádaných e-mailů. Spam je přitom nejčastěji odesílán z Číny a končí ve schránkách německých a ruských uživatelů....

Výběr článků

Načítám