Hlavní obsah

Přenosná konzolka PSP dostane externí videokameru, GPS modul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hrací mašinku Sony PSP bude možné již brzy vybavit externí videokamerou. Japonský výrobce Sony rovněž začne prodávat GPS modul pro PSP.

Článek

Dva očekávané rozšiřující moduly, tedy PSP kamerka (PSP 290) a GPS přijímač (PSP-300) se nejdříve objeví v Japonsku.

Kamerka s váhou asi 15 gramů se začne prodávat v této zemi od 2. listopadu. Cena přístroje je stanovena na 5000 yenů (asi 900 korun).

Kamera nabídne svému uživateli rozlišení 1,3Mpix a jednoduchý mono-mikrofon. Vlastník tohoto systému bude moci pořizovat jak fotografie, tak videa. Sony přislíbila, že k PSP-300 přibalí také software pro editaci pořízených fotografií a pro jejich ozvučení. Je dokonce možné, že videokameru využije Sony také v některých hrách pro PSP.

Uvedení přijímače GPS signálu PSP-290 je naplánováno na 7. prosince. Jeho cena bude o jednu pětinu vyšší než u PSP kamery. Sony dodá k GPS modulu také navigační software. Distribuovat jej bude na UMD discích.

Další přídavné mapy si pak může majitel PSP a příslušného GPS modulu nahrát v MemoryStick karty, pro kterou má Sony PSP speciální slot.

GPS modul se podobně jako kamerka uplatní v několika různých programech - japonská Sony již oznámila, že jeho schopnosti využijí například "neherní" Homestar Portable (virtuální planetárium) či gamesky Golf Everywhere a Metal Gear Solid: Portable Ops.

Reklama

Výběr článků

Načítám