Hlavní obsah

Za nelegální úpravu herní konzole Microsoftu až 5 let vězení

Novinky, News.com, Australian IT

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Američtí vyšetřovatelé obvinili počátkem týdne skupinu lidí z nezákonných úprav herních konzolí Xbox společnosti Microsoft. Takto uzpůsobené přístroje dovolovaly spouštět pirátské verze her.

Článek

Uvedeného trestného činu se podle federálního soudního dvora dopustili Jason Jones (34) a Jonathane Bryant  (44), kteří jsou spolumajiteli obchodu ACME s nabídkou videoher,  a dodavatel upraveného hardwaru Pei "Patrick" Cai (32).

Žaloba viní muže z nelegálních úprav čipů použitých v Xboxu, jeho pevného disku a z porušování autorských práv. Za modifikaci herní konzole a porušování autorských práv jim hrozí až pět let odnětí svobody.  

První soudní stání se s obviněnými odehraje koncem ledna v Los Angeles.

Možnosti upraveného hardwaru demonstrovali muži ve svém obchodě v LA na Melrose Avenue. Zákazníkům jej nabízeli od 225 do 500 dolarů (5625 - 12 500 Kč) v závislosti na rozsahu v něm provedených změn a počtu nelegálně předinstalovaných her.

Vyšetřování případu se neobešlo bez nasazení tajných agentů, kteří si v obchodě na Melrose Street modifikovaný Xbox čip a pevný disk spolu se 77 nelegálně předinstalovanými hrami koupili v přepočtu za 6625 Kč, uvedli vyšetřovatelé ve žalobě.

Herní konzole Xbox se v České republice prodává do 7000 korun. Cena nové hry může dosahovat až 1800 Kč. 

Reklama

Výběr článků

Načítám