Hlavní obsah

Internet zadarmo bude v pražské zoo i na Petříně

Praha

Od začátku příštího roku by měli mít lidé na dalších místech v Praze volný přístup k připojení na internet prostřednictvím wi-fi. Jde o pražskou zoologickou a botanickou zahradu, Petřín a vltavské náplavky, řekla v úterý po jednání rady novinářům primátorka Adriana Krnáčová (ANO). Pokud se pilotní projekt osvědčí, budou signálem pokryty třeba Letná a Stromovka.

Foto: Archiv Petřínské rozhledny

Petřínská rozhledna patří k nejnavštěvovanějším pražským památkám.

Článek

„Pověřili jsme Operátora ICT, aby vypracoval projekt, který by měl říct, na jakých místech by měl signál wi-fi být a kolik by nás to stálo," řekla primátorka.

V úvahu podle ní přichází i instalace bezdrátových kamer, které by v daných lokalitách zvýšily bezpečnost. „V budoucnu bychom wi-fi sítě rádi propojili se systémem uličních lamp, které například sledují počet volných parkovacích míst, samy šíří wi-fi signál nebo třeba dobíjejí elektromobily," doplnila Krnáčová.

Dopravní podnik plánuje zavedení internetu také ve stanicích a vestibulech metra. Připojení k internetu by v budoucnu mělo být na zastávkách MHD. V minulosti podnik zavedl wi-fi v některých tramvajích a signál mobilních telefonů v tunelech na trase metra A z Dejvické do Motola. O dalším rozšíření signálu do tunelů jedná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám