Hlavní obsah

Hudební službu Applu používá už přes 15 miliónů lidí

Novinky, mif

Hudební službě Apple Music se daří. Podle informací amerického počítačového gigantu ji používá už více než 15 miliónů lidí. Jenže většina z nich stále ještě v rámci bezplatného zkušebního období. Upozornil na to server Engadget.

Foto: repro Apple

Apple Music

Článek

Ze zmiňovaných 15 miliónů uživatelů platí měsíční paušál za Apple Music pouze 6,5 miliónu lidí. 8,5 miliónu uživatelů tak stále využívá tříměsíční zkušební období, za které se neplatí ani koruna.

Zda lidé odejdou, nebo budou službu od Applu používat nadále i s poplatkem, ukáže až čas.

Foto: archív tvůrců

Ukázka služby Apple Music

Po uplynutí tříměsíční zkušební doby se začne uživatelům automaticky strhávat měsíční paušál z jejich účtů. Vypovězení je navíc nutné udělat minimálně 24 hodin před začátkem nového zúčtovacího období. Vyplývá to z podmínek pro používání služby.

Pokud tedy u některých uživatelů zvítězila zvědavost a do Apple Music jen nakoukli, musí přesto režim předplatného sami vypnout, jinak budou dále přicházet o peníze.

Apple Music je v rámci celé Evropy zpoplatněn měsíčním paušálem 6 eur (160 Kč) za jednotlivce a 9 eur (245 Kč) za rodinný účet pro šest lidí. Stejné ceny platí také v České republice. [celá zpráva]

Anketa

Používáte Apple Music?
Ano, je to skvělá služba.
37,8 %
Zatím ne, ale uvažuji o tom.
21,6 %
Ne, sázím na konkurenci.
40,6 %
Celkem hlasovalo 74 čtenářů.

Jak funguje Apple Music

Apple Music má být v podstatě streamovací službou, jejímž prostřednictvím bude americký počítačový gigant nabízet hudbu svým uživatelům. Stejně jako u konkurenčních hudebních streamovacích služeb, jako jsou například Spotify či Tidal, si lidé budou moci playlist poskládat sami podle svých preferencí.

Na rozdíl od konkurence má být lákadlem umělecká komunita. Apple totiž počítá s tím, že přímo v aplikaci budou umělci komunikovat s fanoušky, budou zde moci snadno sdílet své tweety, příspěvky na Facebooku apod.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám