Hlavní obsah

Apple spustil zcela novou službu. Vtrhne na hudební trh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý večer spustila společnost Apple svou novou službu nazývanou Music. V rámci ní bude uživatelům nabízet za měsíční poplatek neomezený přísun hudby. Americký počítačový gigant tak vstupuje na zcela nový trh, kde zatím hlavní slovo měly konkurenční společnosti. Novinku bude na zkoušku nabízet zadarmo.

Foto: repro Apple

Apple Music

Článek

„Přístup k celé knihovně Apple Music, doporučení expertů, tipy na nejlepší novou muziku a neomezený počet přeskočení při poslechu našich rádiových stanic,“ láká americký počítačový gigant na svých internetových stránkách.

Jak Novinky.cz informovaly již dříve, Apple Music bude v rámci celé Evropy zpoplatněn měsíčním paušálem 6 eur (160 Kč) za jednotlivce a 9 eur (245 Kč) za rodinný účet pro šest lidí. Stejné ceny platí také v České republice. [celá zpráva]

Láká na uměleckou komunitu

Apple Music má být v podstatě streamovací službou, prostřednictvím které bude americký počítačový gigant nabízet hudbu svým uživatelům. Stejně jako u konkurenčních hudebních streamovacích služeb, jako jsou například Spotify či Tidal, si lidé budou moci playlist poskládat sami podle svých preferencí.

Na rozdíl od konkurence má být lákadlem umělecká komunita. Apple totiž počítá, že přímo v aplikaci budou umělci komunikovat s fanoušky, budou zde moci snadno sdílet své tweety, příspěvky na Facebooku, apod.

I na počítače s Windows

Apple Music přitom necílí pouze na zařízení s logem nakousnutého jablka. Kromě iPadů a iPhonů ji bude možné používat také na počítačích s operačním systémem Windows prostřednictvím aplikace iTunes.

Podle serveru Business Wire se počítá do budoucna také s podporou pro chytré telefony s operačním systémem Android.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám