Hlavní obsah

Hackeři se dostali k 70 miliónům PINů platebních karet zákazníků obchodního řetězce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozsáhlá krádež zakódovaných osobních identifikačních čísel (PIN) ke kreditním a debetním kartám, k níž došlo v předvánočních týdnech u amerického maloobchodního řetězce Target, zasáhla až 70 miliónů jeho zákazníků. Vyplývá to z páteční zprávy společnosti.

Foto: Eric Thayer, Reuters

Jedna z poboček řetězce Target

Článek

Postižený počet zákazníků je tak skoro dvojnásobný, než původně uváděných 40 miliónů. [celá zpráva] Firma také sdělila, že pokračující interní vyšetřování zjistilo krádeže nejen PINů, ale i některých osobních údajů zákazníků.

Firma stále ještě nezná přesný rozsah útoku, přiznala její mluvčí Molly Snyderová s tím, že šlo o dva překrývající se útoky.

„Myslím, že stále nemají potuchy, jak velké to bylo,” řekl agentuře Reuters David Kennedy, který řídí konzultační firmu pro počítačovou bezpečnost TrustedSec. „Bude to nakonec mnohem více než 70 miliónů a stane se to největší krádeží dat v maloobchodě v celé historii,” dodal.

Zatím jde v USA o druhou největší krádež dat k platebním kartám. Největší takový případ napadení osobních údajů zákazníků maloobchodního řetězce se stal v roce 2007 u společnosti TJX Cos. Tehdy hackeři během 18 měsíců ukradli data k více než 90 miliónům kreditních karet.

Experta na počítačovou bezpečnost Brian Krebs v prosinci uvedl,  že zločinci nainstalovali škodlivý kód do čteček karet ve všech 1 797 samoobsluhách třetího největšího amerického maloobchodního řetězce Target.

Target na konci prosince své zákazníky ujistil, že jejich PIN jsou stále bezpečná, protože jsou důkladně zakódovaná. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám