Hlavní obsah

Šéfové Applu a Samsungu se nedohodli, patentové spory bude řešit soud

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kalifornský okresní soud se pokusil v polovině dubna urovnat patentové spory mezi Applem a Samsungem, když oběma společnostem nařídil společné jednání o smíru. To se uskutečnilo minulý týden, ale podle serveru Cult of Android ke smíru nevedlo. Patentovou bitvu tak bude muset rozhodnout soud.

Foto: Reuters

Šéf Apple Tim Cook při odhalení třetí generace iPadu

Článek

Šéf Applu Tim Cook se údajně hned na začátku jednání nechal slyšet, že není příznivcem soudních sporů a dává přednost rozumnému kompromisu. Sám ale podle serveru Cult of Android neustále trval na tom, že Samsung kopíruje design jablečných tabletů.

Foto: Samsung

Šéf Samsungu Choi Gee-sung

Ze svých požadavků při 16hodinovém jednání nechtěl ustoupit ani ředitel jihokorejského elektronického giganta Choi Gee-sung. Apple ale placení licenčních poplatků z každého prodaného přístroje odmítl.

Společnost Apple se k výsledkům jednání oficiálně nevyjádřila. Samsung podle agentury Reuters tvrdí, že jednání stále pokračují a informace o krachu dohody jsou předčasné. Oba giganti by před soudem měli stanout v červenci, kde buď předloží návrh řešení patentového sporu, nebo budou pokračovat v právní přestřelce.

Patentová válka začala loni

Právní bitvu mezi oběma společnostmi odstartoval Apple loni v dubnu ve Spojených státech, když obvinil Samsung, že jeho chytré telefony a tablety Galaxy "otrocky" kopírují jeho produkty iPhone a iPad. Spor se od té doby rozšířil do dalších zemí včetně Austrálie, Japonska, Koreje a některých evropských zemí. Několik soudů, včetně Nizozemska, USA a Austrálie, však již rozhodlo, že Samsung může své tablety prodávat.

Podle Samsungu porušuje Apple jejich patentové nároky na technologie UTMS a 3G. A to nejen u nejnovější verze 4S, ale také u chytrých telefonů iPhone 3G, 3GS a 4 i u všech tří generací počítačových tabletů iPad. [celá zpráva]

V právních sporech je zatím jihokorejský elektronický gigant neúspěšný. Pařížská i milánská justice se ve svých verdiktech v polovině ledna shodla, že neexistuje žádný právní základ, podle kterého by se měly přístroje od Applu přestat prodávat. Rozhodnutí soudů ale není konečné a Samsung se proti němu může odvolat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám