Hlavní obsah

Samsung chce zakázat prodej iPhonů a iPadů také v Nizozemsku

Novinky, mif

Již v průběhu minulého týdne začala společnost Samsung podávat řadu žalob na konkurenční společnost Apple kvůli porušení patentů. Vedle Francie, Austrálie a Jižní Koreje nyní korejský technologický gigant požaduje, aby se iPhony a iPady přestaly prodávat také v Nizozemsku. Upozornil na to server Engadget.

Foto: Reuters

iPhone 4

Článek

Podle Samsungu porušuje Apple jejich patentové nároky na technologie UTMS a 3G. Konkrétně se spor týká chytrých telefonů iPhone 3G, 3GS a 4 i obou generací počítačových tabletů iPad. Podle listu The Korea Times má navíc Samsung připraveny i nové žaloby na ještě nepředstavený iPhone 5.

„Jestli Apple nepřestane používat naše komunikační technologie, je naprosto nemožné, aby přístroje prodával a neporušoval tak naše patenty. V nadcházejících právních sporech s Applem budeme nekompromisní,“ uvedli minulý týden zástupci Samsungu v prohlášení.

Žaloby od Samsungu jsou odvetou za stížnosti Applu na vzhled počítačových tabletů Galaxy Tab. Firmě vadí, že prý příliš kopírují vzhled iPadu. Na základě stížností byl Samsung dokonce nucen přestat prodávat novou generaci svého počítačového tabletu v Německu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám