Hlavní obsah

Král spamu rozeslal na Facebooku 27 miliónů zpráv

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sanford Wallace, který je označován za krále spamu, se vzdal agentům FBI v Kalifornii. V pátek byl obviněn z desítky trestných činů, protože podle BBC vytvořil program, který umožnil překonat spamové filtry na Facebooku a dostat se k osobním údajům jeho uživatelů. Napadeno bylo půl miliónu uživatelů a rozesláno 27 miliónu spamů.

Článek

Wallaye se vydal do rukou spravedlnosti dobrovolně a v pátek byl propuštěn na kauci 100 000 dolarů. Nesmí ale na stránky Facebooku a MySpace. Vinu popřel. Hrozí mu trest až 40 let vězení.

Program mezi listopadem 2008 a březnem 2009 posílal vzkaz na zdi uživatelů a vyzýval je, aby navštívili určitou stránku. Tam byly získány jejich další údaje, za což dostal Wallace peníze. Program se také dostal k seznamu přátel uživatelů Facebooku a nechal na jejich zdi stejný vzkaz.

Facebook žaloval Wallaceho, zvaného Král spamu, v roce 2009. Soudce Wallacemu zakázal navštívit jeho stránky, ale ukázalo se, že toto nařízení opakovaně porušil, naposled letos v lednu, když si vytvořil účet pod novým nickem. Facebook vyčíslil škody na 711 miliónů dolarů.

Wallace nyní čelí šesti obviněním z rozesílání spamu, třem ze záměrného poškození chráněných počítačů a dvou kvůli pohrdání soudem. Wallace už v roce 2008 prohrál civilní spor s MySpace, kde také posílal spamy. MySpace škody vyčíslil na 230 miliónů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám