Hlavní obsah

Lockheed přiznal tvrdý hackerský útok na své počítače, odvrátil ho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Americký výrobce vojenských letadel a dalších zbraňových systémů i kosmických technologií Lockheed Martin v sobotu přiznal zprávy médií, že minulý týden čelil tvrdému útoku hackerů. Podle amerického ministerstva obrany je ale dopad útoku minimální.

Foto: Profimedia.cz

Lockheed je výrobcem nového amerického bojového letounu F-35A

Článek

Společnost Lockheed Martin v sobotu potvrdila předchozí informace médií, že před týdnem 21. května odhalila a také okamžitě zmařila "významný a tvrdý útok" na své informační systémy.

"Jako výsledek pohotových a promyšlených akcí, které jsme podnikli na ochranu sítě a zvýšení bezpečnosti informačních technologií, zůstal náš systém zajištěný," uvedla v e-mailu mluvčí Lockheed Martin Jennifer Whitlowová. "Ohrožen nebyl žádný zákazník, program ani osobní data zaměstnanců," konstatovala mluvčí největšího výrobce letecké techniky na světě. Jen upozornila, že firma pořád pracuje na tom, aby zaměstnanci měli přístup do vnitřní firemní sítě.

Agentura Reuters v sobotu informovala, že neznámí počítačoví piráti pronikli do zabezpečené počítačové sítě koncernu Lockheed Martin a několika dalších armádních dodavatelů USA. Zaměstnanci největšího dodavatele zbraní pro Pentagon tak neměli možnost přihlašovat se k firemním e-mailům z mobilních zařízení.

Lockeed je známý především jako výrobce bojových letadel F-16 Fighting Falcon, F-22 Raptor a F-35 Lightning II. Loni zaměstnával celkem 133 000 lidí a jeho tržby činily 45,8 miliardy dolarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám