Hlavní obsah

Česká spořitelna propustí až 550 zaměstnanců

Právo, gin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší banka v Česku, Česká spořitelna (ČS), v prvním čtvrtletí letošního roku propustí až 550 svých pracovníků. „Jedná se o pět procent z celkového počtu zaměstnanců. Opatření nebude mít negativní dopad na služby klientům,“ ubezpečila ČS.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

ČS zaměstnává celkem přes deset tisíc lidí.

Článek

Podle ní se jedná o jeden z kroků ke zvýšení efektivity banky. ČS celkem loni zaměstnávala 10 700 lidí, což bylo už o sto méně, než v roce 2009.

Snížení počtu zaměstnanců jsme odkládali. ČS s ním přichází až v době, kdy se ekonomika začíná vzpamatovávat.
Klára Gajdušková, mluvčí ČS

Naproti tomu v roce 2010 v meziročním srovnání zvýšila počet poboček z 655 na 664 a vzrostly jí také vklady klientů z 648,5 miliardy korun na 677,2 miliardy korun k 30. září 2010.

Navzdory tomu však ČS loni v meziročním srovnání klesl čistý zisk o více než miliardu korun, když k 30. září 2009 přesáhl 9,6 miliardy korun a ke konci září 2010 to bylo 8,5 miliardy korun.

"Česká spořitelna bude propouštění realizovat maximálně citlivě k dotčeným zaměstnancům," uvedla v tiskové zprávě a na webu spořitelny bez bližšího upřesnění ředitelka komunikace ČS Klára Gajdušková.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám