Hlavní obsah

Ztráta Lufthansy stoupla za čtvrtletí na 12 miliard korun

– Frankfurt nad Mohanem

Německá letecká společnost Lufthansa, která je podle tržeb největším leteckým evropským přepravcem, vykázala za první čtvrtletí čistou ztrátu 459 miliónů eur (zhruba 12 miliard korun). V porovnání se stejným obdobím loňského roku se jedná o 17procentní růst.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Na hospodářském výsledku se negativně podepsaly odpisy majetku a jednorázové náklady související s úsporným programem. Další důvody byly vysoké náklady na pohonné hmoty a také březnová stávka pozemního personálu.

Tržby zůstaly bez výraznějších změn na 6,6 miliardy eur. Provozní ztráta zůstala v prvním čtvrtletí beze změny na 359 miliónech eur, uvedla agentura Reuters. Lufthansa nicméně sdělila, že v celém letošním roce počítá s nárůstem provozního zisku i tržeb.

Německé aerolinky se ve středu dohodly s odborovým svazem Verdi na nové kolektivní smlouvě pro pozemní pracovníky. Řeší zvyšování mezd až o 4,7 procenta a poskytuje záruku zhruba 33 000 pracovních míst. Dohoda, kterou by odboráři měli schválit do 14. května, odvrátila hrozbu dalších stávek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám