Hlavní obsah

Ztráta Lufthansy stoupla za čtvrtletí na 12 miliard korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frankfurt nad Mohanem

Německá letecká společnost Lufthansa, která je podle tržeb největším leteckým evropským přepravcem, vykázala za první čtvrtletí čistou ztrátu 459 miliónů eur (zhruba 12 miliard korun). V porovnání se stejným obdobím loňského roku se jedná o 17procentní růst.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Na hospodářském výsledku se negativně podepsaly odpisy majetku a jednorázové náklady související s úsporným programem. Další důvody byly vysoké náklady na pohonné hmoty a také březnová stávka pozemního personálu.

Tržby zůstaly bez výraznějších změn na 6,6 miliardy eur. Provozní ztráta zůstala v prvním čtvrtletí beze změny na 359 miliónech eur, uvedla agentura Reuters. Lufthansa nicméně sdělila, že v celém letošním roce počítá s nárůstem provozního zisku i tržeb.

Německé aerolinky se ve středu dohodly s odborovým svazem Verdi na nové kolektivní smlouvě pro pozemní pracovníky. Řeší zvyšování mezd až o 4,7 procenta a poskytuje záruku zhruba 33 000 pracovních míst. Dohoda, kterou by odboráři měli schválit do 14. května, odvrátila hrozbu dalších stávek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám