Hlavní obsah

Značka Volkswagen v květnu zvýšila prodeje

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá automobilka Volkswagen prodala v květnu meziročně o 3,5 procenta více vozů stejnojmenné značky, uvedla německá tisková agentura DPA. Minulý měsíc se tak prodalo 513 500 vozů značky Volkswagen.

Foto: Arnd Wiegmann, Reuters

V květnu dodala hlavní a stejnojmenná značka německého automobilového koncernu Volkswagen meziročně o 3,5 procenta více vozů.

Článek

„Téměř na všech klíčových trzích jsme zvýšili odbyt,“ uvedl šéf prodeje Jürgen Stackmann. Nejsilněji rostly prodeje ve východní Evropě a v Jižní Americe. Na nejdůležitějším trhu – v Číně – se prodalo o čtyři procenta více volkswagenů.

Celkově v prodejích ale Volkswagen za prvních pět měsíců proti loňskému roku zaostává, když zaznamenal pokles o 0,4 procenta. To by se však mělo brzy změnit, pokud bude pokračovat současný trend.

Celá skupina Volkswagen v loňském roce prodala 10,3 miliónu vozů a stala se v tomto ohledu celosvětovou jedničkou.

Koncern, do nějž patří i mladoboleslavská Škoda Auto, se přitom stále potýká s důsledky emisní aféry, která vypukla v září 2015, když ho  americká Agentura pro životní prostředí obvinila, že jeho dieselové motory obcházejí měření emisí. [celá zpráva]

Skandál se velice rychle rozšířil do Evropy a Asie. Ukázalo se, že se týkal vedle mateřské značky také modelů Audi, Porsche nebo Škoda. S Američany se Volkswagen na začátku letošního roku domluvil na urovnání sporu. V rámci dohody musí automobilka přiznat vinu ohledně porušení některých ustanovení amerického práva a zaplatit částku ve výši 4,3 miliardy dolarů (zhruba 111 miliard korun). [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám