Hlavní obsah

Vydavatelství Mladá fronta jde do aukce s vyvolávací cenou 36 milionů

Vydavatelství Mladá fronta se bude prodávat formou elektronické aukce. Zájemci o mediální dům, který v květnu poslal insolvenční soud do konkurzu, se budou moci registrovat do 2. září, kdy bude i samotná dražba. Vyvolávací cena je na základě posudku 36 milionů korun, minimální příhoz pak 100 tisíc korun. Firma to uvedla ve čtvrtek.

Foto: Profimedia.cz

Majitelem vydavatelství je podnikatel František Savov, který žije v Londýně a v Česku je obviněn v kauze daňových podvodů.

Článek

„Jedná se o významné, pozitivní rozhodnutí, vyplývající z jednání se všemi zainteresovanými stranami,” uvedl generální ředitel vydavatelství Karel Novotný. Aukci bude předcházet možnost hloubkové kontroly stavu podniku od 20. do 31. srpna.

Elektronickou aukci a aktivní oslovování potenciálních zájemců zajistí společnost Gaute.

Mladá fronta vydává ekonomický týdeník Euro a další časopisy i knihy. V insolvenčním řízení se s pohledávkami přihlásilo více než 400 věřitelů, kteří žádají přibližně 400 milionů korun.

Mladá fronta Jaromíra Soukupa? Empresa Media chce koupit krachující vydavatelství

Ekonomika

Zástupci Mladé fronty navrhovali reorganizaci společnosti, insolvenční správkyně i přes vyhlášení konkurzu uvedla, že chce zachovat provoz vydavatelství.

Majitelem vydavatelství je podnikatel František Savov, který žije v Londýně a v Česku je obviněn v kauze daňových podvodů.

Loni v prosinci v rozhovoru pro internetovou televizi DVTV řekl, že do Česka by se rád vrátil, ale má obavy, že mu nebude umožněn spravedlivý proces.

Reklama

Související témata:

Související články

Británie vydá do Česka podnikatele Savova

Velká Británie vydá do České republiky podnikatele Františka Savova, který je stíhaný v případu krácení daní. V pondělí to řekla mluvčí Městského státního...

Biskupství prověří nákup kampeličky

Českobudějovické biskupství chce podnikat v bankovnictví a realitách. Investovalo proto před nedávnem do realitní firmy a také do nákupu podílu v kampeličce...

Výběr článků

Načítám