Hlavní obsah

Vítek nabízí za Sazku miliardu korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Radovan Vítek nabízí akcionářům Sazky miliardu korun za stoprocentní podíl ve firmě. Podle něj to mohou být jediné peníze, které uvidí. Tvrdí, že mu zatím nikdo jeho pohledávky nezaplatil. Firma podle něj jednoznačně spěje do insolvence.

Foto: Milan Malíček, Právo

Podnikatel Radovan Vítek

Článek

Akcionáři Sazky jsou sportovní organizace. Tím největším a majoritním je Českých svaz tělesné výchovy (ČSTV) Podíly mají i organizace Sokol či Orel.

"Hodnota Sazky se odvíjí od její činnosti. Společnost však nezadržitelně spěje do insolvence. Dávám přednost reorganizaci společnosti, která může probíhat jak pod taktovkou věřitelů, tak s podporou dlužníka. V obou případech však na akcionáře mnoho nezbude. Nabízená miliarda korun tak představuje patrně jediné peníze, které v souvislosti se Sazkou ještě uvidí,“ uvedl v neděli v prohlášení Vítek.

Slibuje, že kromě miliardy bude v budoucnu akcionářům posílat i peníze na jejich sportovní činnost.

Dohoda s Pentou

Sazce, která se nesmírně zadlužila stavbou arény ve Vysočanech, chce z dluhů pomoci skupina Penta se společností E Invest. Do firmy chtějí dát miliardy korun a nepožadují žádné akcie, chtějí jen podíl na zisku. Pomoc ale ještě zkoumá antimonopolní úřad.

Spasitelé Sazky uvedli, že Vítkovi jeho pohledávky zaplatí. Dosud se tak ale podle Vítka, který je největším věřitelem Sazky, nestalo. Požádal s dalším věřitelem, společností KKCG, o zákaz s nakládáním majetku sázkové společnosti. Domnívají se, že Sazka naloží se svým majetkem tak, aby poškodila jejich zájmy coby věřitelů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám