Hlavní obsah

Vévodkyně Kate dostala první dávku vakcíny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Catherine, vévodkyně z Cambridge, známá též pod domáckým jménem Kate, dostala první dávku vakcíny proti covidu. Při té příležitosti vyjádřila vděk všem, kteří se podílejí na očkovací kampani. Británie od tohoto týdne očkuje lidi starší 30 let. Kate je třicet devět.

Foto: Kensington Palace, ČTK/AP

Vévodkyně Kate se nechala očkovat vakcínou proti koronaviru.

Článek

Vévodkyně dostala svou dávku několik týdnů po svém manželovi Williamovi. Pro injekci si přišla do londýnského Vědeckého muzea (Science Museum), které nyní slouží jako vakcinační centrum.

„Jsem obrovsky vděčná všem, kteří se podílejí na očkování - děkuji za všechno, co děláte,” napsala vévodkyně Catherine na Twitteru.

Britský očkovací program, který byl spuštěn na počátku prosince, postupně umožňuje vakcinaci stále mladším věkovým skupinám. Dosud dostalo alespoň jednu dávku vakcíny 70 procent Britů, tedy zhruba 39 milionů lidí.

Vévodkyně Kate navrhla v Sandringhamu hřiště pro děti

Zahrada

O svém očkování dříve informovali veřejnost také další členové královské rodiny včetně královny Alžběty II. a následníka trůnu prince Charlese.

Reklama

Výběr článků

Načítám