Hlavní obsah

Švýcarsko přijalo stejné sankce jako Evropská unie. I na Putinovy dcery

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bern

Švýcarsko schválilo nejnovější sankce proti Rusku a Bělorusku kvůli vojenské agresi vůči Ukrajině v souladu se sankčními opatřeními Evropské unie. Sankce jsou tedy uvaleny i na dvě dcery ruského prezidenta Vladimira Putina, uvedla agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Dcera Vladimira Putina Marija Voroncovová

Článek

Neutrální Švýcarsko schválilo mimo jiné sankce proti dalším 200 jednotlivcům a subjektům, včetně dvou dcer ruského prezidenta Vladimira Putina.

„Švýcarský seznam sankcí nyní plně odráží ten, který přijala EU,“ uvedla vláda.

Nejmenovaný americký činitel dříve řekl, že existují náznaky, že Putinovy dcery mají na Západě majetky.

„Domníváme se, že mnohé z Putinových aktiv jsou ukryty s rodinnými příslušníky, a proto na ně cílíme,“ citoval americké činitele reportér listu The Washington Post.

Putinova milenka se má schovávat ve Švýcarsku i s dětmi

Válka na Ukrajině

Podle některých zdrojů ve Švýcarsku žije i partnerka Putina, někdejší gymnastka Alina Kabajevová a jejich čtyři děti. Vznikla dokonce petice, která zemi žádá, aby ženu i s dětmi vyhostilo.

Sankce se ovšem týkají dvou dospělých dcer Putina Jekatěriny Tichonovové a Mariji Voroncovové, které má s bývalou manželkou Ludmilou Škrebněvovou. Nyní je jim 35 a 36 let.

Švýcarsko minulý týden uvedlo, že dosud zmrazilo majetek sankcionovaných Rusů ve výši 7,5 miliardy švýcarských franků (přes 181 miliard korun).

Unijní sankce uplatňuje také Lichtenštejnsko, které minulý týden oznámilo, že zmrazilo zhruba 260 milionů švýcarských franků spojených s Ruskem.

Reklama

Výběr článků

Načítám