Hlavní obsah

Společnost Student Agency nasadí nové autobusy, nabídnou větší komfort

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Společnost Student Agency podnikatele Radima Jančury hodlá nasadit od 8. srpna na lince Praha – Brno 20 nových autobusů. Uvedl to mluvčí společnosti Aleš Ondrůj s tím, že nové autobusy nabídnou cestujícím větší komfort srovnatelný s dálkovými lety.

Článek

Autobusy jsou postaveny na podvozku Volvo, karosérii a interiér dodala společnost Irizar, systém palubní zábavy společnost Molpir. Autobusy také používají zesílenou technologii příjmu internetového signálu.

„Nové autobusy Student Agency umožní cestujícím sledovat desítky filmů, hrát interaktivní elektronické hry, sledovat televizi nebo pracovat během jízdy s využitím internetu," říká Ivana Kašická, obchodní ředitelka autobusové dopravy Student Agency express.

V každém sedadle nových autobusů bude individuální doteková obrazovka, cestující tak budou mít možnost sledovat přibližně 50 filmů a dalších 50 krátkých seriálů či spotů. V autobusech rovněž půjde hrát elektronické hry nebo poslouchat hudbu.

Cena jízdenky zůstává stejná

Celková hodnota pořízených autobusů se blíží 200 miliónům korun. Společnost je vedle nejvytíženější linky PrahaBrno, kterou postupně plně pokryje novými autobusy, nasadí také na některé mezinárodní spoje Student Agency express.

Od října se tak cestující s těmito autobusy setkají i na lince do Vídně. V příštím roce společnost uvažuje o jejich nasazení na trase do Liberce. Cena pro cestování na lince Praha - Brno se nemění. Cena otevřené jízdenky a jízdenky na pevné datum zůstává na 200 korunách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám