Hlavní obsah

Společnost REMA Systém, a.s. nečelí žádným žalobám kvůli financím provozovatelů solárů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dne 9. května 2022 byl uveřejněn na stránkách novinky.cz článek s titulkem „Kolektivní systém REMA čelí žalobám kvůli financím provozovatelů solárů“. Pod označení Kolektivní systém REMA si čtenář představí i společnost REMA Systém, a.s., která je rovněž, jako v článku uvedená společnost REMA PV Systém, a.s., kolektivním systémem, ale jde o odlišnou a samostatnou právnickou osobu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Autor článku tak ve vztahu ke společnosti REMA Systém, a.s. uvedl nepravdivé informace o tom, že kolektivní systém REMA čelí žalobám kvůli financím provozovatelů solárů a že se někteří provozovatelé solárních elektráren obávají toho, že z kolektivního systému bylo vyvedeno téměř 250 milionů korun. Dále autor článku uvedl, že z veřejně dostupných účetních rozvah firmy je patrné, že od roku 2018 jsou peníze přesouvány do kapitoly dlouhodobých pohledávek a případ řeší Ministerstvo životního prostředí.

Společnost REMA Systém, a.s. nečelí žádným obavám či snad žalobám souvisejícími s financemi provozovatelům solárů. Vůči REMA Systém, a.s. nevedou provozovatelé solárů ani jiné osoby soudní řízení, kterého by se, i jen okrajově, mělo týkat vyvedení 250 miliónů korun (či jiné částky).

Společnost REMA Systém, a.s. rovněž na svých účtech od roku 2018 nikterak nepřesouvala peníze do kapitoly dlouhodobých pohledávek a uvedené jednání tak ani neřešilo a řešit nemohlo Ministerstvo životního prostředí.

REMA Systém, a.s.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám