Hlavní obsah

Společnost CME, která vlastní televizi Nova, zvýšila pololetní zisk o 18 procent

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mediální společnost Central European Media Enterprises (CME), která v Česku vlastní televizi Nova a její sesterské stanice, v prvním pololetí zvýšila oproti předchozímu období provozní zisk před úroky, zdaněním, odpisy a amortizací (OIBDA) o 18 procent na 83,3 miliónu dolarů (1,9 miliardy korun).

Foto: Novinky

Článek

V úterý dopoledne se akcie CME na pražské burze prodávaly za 96,30 koruny za kus, což je o 1,42 procenta vyšší hodnota než v pondělí.

V šesti zemích, kde CME působí, se příjmy z reklamy zvýšily o čtyři procenta. Výrazně rostla poptávka v Rumunsku, vyšší výdaje za reklamu firma zaznamenala také v České republice a ve Slovinsku. Vzrostly i poplatky od provozovatelů kabelových a satelitních platforem za distribuci kanálů CME a příjmy z předplatného, při konstantních kurzech o 23 procent.

CME vedle České republiky provozuje televizní stanice na Slovensku, v Bulharsku, Rumunsku, Chorvatsku a ve Slovinsku. V Česku se zisk OIBDA za pololetí zvýšil o 10,1 procenta na 36,5 miliónu dolarů (815 miliónů korun). Příjmy v České republice vzrostly o 3,7 procenta na 92,85 miliónu dolarů (2,1 miliardy korun).

Na začátku července se firma dohodla na prodeji svých aktivit v Chorvatsku a ve Slovinsku. Zisk z prodeje, který má být dokončen ještě v letošním roce, chce firma použít na splacení dluhu.

Součástí CME je společnost CET 21, která je držitelem licencí na vysílání televizních stanic Nova, Nova Cinema, Nova Sport, Nova 2, Nova Action, Nova Gold a Nova International.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám