Hlavní obsah

Smartwings budou létat do Londýna

Novinky, bož

Letecká společnost Smartwings bude od 3. června létat z Prahy na londýnské letiště Heathrow. Linka bude provozována čtyřikrát týdně – ve čtvrtek, pátek, v neděli a pondělí.

Foto: Georgi Bidenko

Start Boeingu 737 MAX společnosti Smartwings.

Článek

Letový řád počítá s odletem z Prahy do Londýna v těchto časech ve čtvrtek v 9:45, v pátek ve 14:00, v neděli v 18:50 a v pondělí v 15:50. Let do Prahy bude z Londýna startovat ve čtvrtek ve 12:05, v pátek v 16:00, v neděli ve 20:45 a v pondělí v 17:45.

Smartwings nyní provozují z Prahy pravidelné linky do chorvatského Splitu, španělské Malagy, na ostrov Mallorca, na tři Kanárské ostrovy (Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura), na Madeiru (Funchal), do Egypta (Hurgdada a Marsa Alam) a do ruského Petrohradu. Charterové lety směřují z Prahy do SAE (Ras Al Khaimah) a na tuniskou Djerbu.

Dvoumiliardový úvěr pro Smartwings se státní zárukou

Ekonomika

Smartwings a jejich dcera ČSA se i kvůli koronavirové krizi a rušení letů ocitly v ekonomických problémech. Smartwings čerpají úvěr dvě miliardy korun od čtyř bank s osmdesátiprocentní státní zárukou.

ČSA jsou nyní v úpadku. Evidují nesplacené pohledávky za přibližně 1,8 miliardy korun, z toho miliardu v rámci neproplacených nebo neprojetých letenek cestujících a zbytek pak společnost dluží dodavatelům.

Reklama

Související články

ČSA jsou v úpadku

Městský soud v Praze vyhlásil úpadek společnosti České aerolinie (ČSA). Návrh podal přímo dopravce. Insolvenčním správcem soud jmenoval karvinskou společnost...

Výběr článků

Načítám