Hlavní obsah

Slovenské hotely otevřely – a zejí prázdnotou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od 25. prosince se na Slovensku opět otevřely hotely a penziony, avšak mohou se zaplnit pouze do 75 procent kapacity. Hostů je stejně poskrovnu, hoteliéři nicméně věří, že na Silvestra a Nový rok to bude o něco lepší.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

V hotelech a penzionech se mohou ubytovat pouze hosté po očkování nebo po překonání covidu-19 a musí mít také negativní test. Hotelové restaurace mohou obsloužit pouze hotelové hosty, otevřené mohou být také wellness a bazény, ale rovněž výhradně pro ně.

Martin Novotný, majitel hotelu v Tatranské Lomnici, pro deník Nový čas řekl, že hotel je otevřený, ale ubytovalo se jen pár hostů. „Je to hodně vzdálené běžnému standardu,“ dodal.

Ivan Martina, ředitel hotelu Aquathermal v Dolné Strehové v okresu Veľký Krtíš, věří, že zájem se zvýší hlavně na Silvestra. „Na silvestrovský pobyt máme zatím rezervovaných 13 pokojů. Doufám, že to bude nakonec víc,“ uvedl.

Rezervace horských pobytů zamrzly, hoteliéři znervózněli

Ekonomika

Iveta Šestáková, šéfka hotelu Morava, známého z filmu Anděl na horách, říká, že mají rezervace až na úterý a středu. „Po druhém lednu je to nula – žádná rezervace. Lidé přijedou nanejvýš na Silvestra, i těch je jen několik, protože oslavy jsou zakázané,“ svěřila se webu pluska.sk.

V Zakopaném je všechno jinak

Upozornila, že v polském Zakopaném je všechno otevřené. „Nikdo tam nechce ani covidový pas, dá se tam normálně svobodně žít. Nerozumím tomu, to jen na Slovensku řádí koronavir?“ klade si otázku.

Lucia Blašková, ředitelka oblastní organizace cestovního ruchu Vysoké Tatry, připouští, že informace o otevření ubytovacích zařízení od 25. prosince se dostala k veřejnosti příliš pozdě a většina lidí si už rezervovala pobyty v zahraničí. „V minulosti se silvestrovské pobyty vyprodaly už v listopadu, teď máme na tento termín volné kapacity,“ dodala.

Reklama

Výběr článků

Načítám