Hlavní obsah

Sazka: rekordní počet i objem výher

Loterijní společnost Sazka měla loni mimořádně úspěšný rok. Vyplatila výhercům celkem deset miliard korun, na kterých se podílelo 62 milionů výher, což je nejvíc v historii.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Sazka

Článek

V porovnání s rokem 2020 získalo výhru o osm milionů sázejících víc. Nejvyšší částku, přes 250 milionů, vyhrál sázející, který si před Vánocemi vsadil online tiket Sportky na internetu. Přesně 250 sázejících se loni díky výhrám stalo milionáři.

Nejvíce výher připadlo na Sportku, která zaznamenala 136 milionových výher

„Sazka loni vyplatila historicky nejvyšší počet i objem výher. Všichni sázející vyhráli celkem deset miliard korun,“ sdělila Právu mluvčí Sazky Veronika Diamantová. Z pohledu počtu nových milionářů se rok 2021 přiblížil sedm let starému rekordu, kdy se z milionů radovalo 288 sázejících.

„Rozhodli jsme se letos za každého milionáře udělat dobrý skutek. Sazka tradičně podporuje český sport, zejména cyklistiku, a chce rozhýbávat děti. Darujeme proto 250 BMX kol a helem do padesáti dětských domovů po celé České republice,“ dodala Diamantová.

Ve Sportce padla výhra 250 milionů korun

Koktejl

Nejvíce výher podle jednotlivých loterií připadlo loni na populární Sportku, která vyplatila 136 milionových výher v hodnotě přes 1,2 miliardy korun. Na druhém místě byly stírací losy s 31 milionáři.

Právě losy se u zákazníků těšily velké oblibě. Sazka zaznamenala meziroční nárůst prodeje stíracích losů o čtyři miliony na konečných 56 milionů prodaných kusů.

Hlavní podíl na růstu mají především Vánoce: v porovnání s loňskými svátky se prodalo o čtyři procenta losů víc. Nejoblíbenějšími losy byly Černé perly, v závěsu za nimi jsou pak Rentiéři a Zlaté rybky.

Skvělé, budeme mít na novou koupelnu, manželka milionového výherce se přehlédla

Koktejl

Mezinárodní loterie Eurojackpot přinesla Čechům loni 25 milionových výher. Sázející online loni získali 43 milionových výher. V rámci jednotlivých krajů se pak dařilo především sázejícím ve Středočeském (23 milionářů), Moravskoslezském (21) a Jihomoravském kraji (19).

Lidé u Sazky tradičně nevyhrávali pouze peníze, ale také řadu věcných výher v podobě sportovních i rodinných vozidel, exotických dovolených nebo například luxusních apartmánů.

Dvě nejvyšší výhry loni padly ve Sportce. Vedle předvánoční čtvrtmiliardy to bylo v Superjackpotu během Velikonoc přes 87 milionů korun.

Pět a půl miliardy. Padl rekordní jackpot v EuroMillions

Zahraniční

Trojici nejvyšších výher uplynulého roku doplnila loterie Eurojackpot, která na konci května přinesla sázejícímu z jižních Čech přes 69 milionů.

Anketa

Vyhráli jste loni u Sazky?
Ano
19,2 %
Ne
50,8 %
Nesázím
30 %
Celkem hlasovalo 7722 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám