Hlavní obsah

S ruským trhem se definitivně loučí také počítačový gigant IBM

V Rusku končí se svým podnikáním technologická společnost IBM. Její vedení o tom informovalo své zaměstnance minulý týden v e-mailové zprávě, kterou má agentura Reuters k dispozici. Jedná se tak o další velkou západní firmu, jež kvůli ruské invazi na Ukrajinu opouští ruský trh.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Vzhledem k tomu, že důsledky války se stále nabalují a nejistota ohledně dlouhodobých důsledků roste, rozhodli jsme se provést řádnou likvidaci podnikání IBM v Rusku,“ napsal zaměstnancům ve zprávě generální ředitel firmy Arvind Krishna.

IBM přerušila své podnikání v Rusku už 7. března. I nadále ale tamním zaměstnancům vyplácela mzdu. Až do teď. Krishna oznámil, že firma už začala s propouštěním pracovníků, jejichž celkový počet se pohybuje v řádu vyšších stovek.

„Naši kolegové v Rusku, ne vlastní vinou, vydrželi měsíce stresu a nejistoty... Chci je ujistit, že IBM bude i nadále stát při nich a podnikne všechny přiměřené kroky, aby jim poskytla podporu a aby jejich přechod byl řádný, jak jen to bude možné,“ dodal Krishna.

Odchod západních firem z Ruska pokračuje. Nově se přidává Marks & Spencer

Ekonomika

IBM je americká společnost působící ve více než 170 zemích světa. Specializuje se na vývoj a výrobu softwarových i hardwarových technologií v oblasti výpočetní techniky.

V posledních týdnech se z Ruska definitivně stáhla řada velkých západních značek, a to napříč různými odvětvími. Jednalo se například o McDonald's, Starbucks, Marks & Spencer nebo Levi's.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám