Hlavní obsah

Rychlovlaky TGV budou brázdit Argentinu

Novinky, toh, France 24

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Francouzské rychlovlaky TGV rozšiřují svoji působnost. Společnost Alstom, která vlaky vyrábí, uzavřela kontrakt s Argentinou. Navíc má firma dodat novou generaci vlaků AGV pro soukromou italskou společnost.

Článek

Smlouva v hodnotě 1,3 miliardy dolarů má propojit argentinská města Buenos Aires, Rosario a Cordobu. Oblast je pro Argentinu velice důležitá, zmíněná tři města mají dohromady na 15 miliónů obyvatel a region je důležitým zemědělským a potravinářským centrem.

Na realizaci projektu by se kromě francouzské společnosti měly podílet i argentinské.

Vzniká nová generace rychlovlaků

Dalším úspěšným krokem Alstomu je dodání nové generace TGV soukromé italské společnosti. Jedná se o AGV, které bude schopné jet rychlostí až 350 kilometrů za hodinu. Kontrakt mezi Alstomem a Nuovo Transporto Viaggiatori (NTV) by měl být podepsán v nejbližších dnech.

NTV přislíbila, že rychlovlaky by měly spojovat Řím s Neapolí do roku 2009. Následovat by mělo spojení s Milánem o rok později.

AGV má být vylepšená verze rychlovlaků TGV, konkrétně jde o navýšení rychlosti z 300 na 350 kilometrů v hodině. Cena projektu by měla být 700 miliónů euro.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám