Hlavní obsah

Plány stavbařů na D1 u Humpolce překazil déšť

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli instalaci dočasného dopravního značení musí řidiči na dálnici D1 mezi Koberovicemi a Humpolcem počítat s omezením provozu na D1. Původně mělo být značení měněno již v sobotu, ale kvůli dešti museli silničáři akci posunout. Po instalaci značení začne modernizace osmikilometrového úseku.

Foto: Mapy.cz

Úsek 11 mezi Koberovicemi a Humpolcem

Článek

„Děláme vodorovné značení i provizorní svodidla. Zatím tam neprší. V obou směrech už se intenzivně pracuje. Jak to bude dál, o tom bohužel nemůžeme rozhodnout my, ale počasí,” řekl ředitel společnosti Gefab Jan Peška. Dálnice by měla být připravená před pondělní dopravní špičkou.

Součástí rekonstrukce tohoto dálničního úseku bude přestavba dvou nadjezdů, které jsou na 83,8 kilometru a na 88,4 kilometru. Opravy se budou týkat také mimoúrovňových křižovatek, inženýrských sítí a odvodnění. Asfaltový povrch dálnice nahradí cementobetonový. Práce za 1,097 miliardy korun mají skončit v listopadu 2021.

Na dálnici D1 je opraveno 90 kilometrů. Na dalších 61 kilometrech stavbaři pracují. Na desetikilometrový úsek mezi exity 168 Devět křížů a 178 Ostrovačice ŘSD vybírá dodavatele.

Foto: ŘSD

Modernizace D1

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám