Hlavní obsah

Organizátoři hackathonu v pondělí nabídnou státu e-shop zdarma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Organizátoři hackathonu #ZNAMKAMARADA chtějí v pondělí 27. ledna nabídnout státu zdarma vytvořený a spuštěný e-shop s dálničními známkami. Během víkendu jej chtějí naprogramovat v rámci veřejného hackathonu. Oznámil to organizátor akce Tomáš Vondráček.

Foto: Novinky

Dálniční známka pro rok 2020.

Článek

Při hackathonu pracují vývojáři ve vymezeném čase na řešení konkrétního problému nebo na vytvoření zadaného softwarového projektu.

Hackathon se uskuteční od pátku do neděle v sídle Vondráčkovy společnosti v budově Visionary v pražských Holešovicích. Registrace na akci je možná na webu www.znamkamarada.cz. Organizátoři hledají hlavně vývojáře, testery a webové designéry. Akce začne v pátek v 18:00 hodin a potrvá do neděle. Na konci by mělo dojít ke spuštění celého systému.

Nechtěl jsem zdržení, vysvětluje Kremlík, proč hájil předraženou zakázku

Domácí

Zakázka na informační systém a e-shop s elektronickými dálničními známkami za 401 milionů korun stála křeslo ministra dopravy Vladimíra Kremlíka (za ANO).

Podle odborníků i politiků je výrazně předražená, navíc nevzešla z otevřeného tendru. Její zadavatel, Státní fond dopravní infrastruktury, ji ale hájí a poukazuje na nutnost vytvořit části podléhající utajení.

Programátoři potupili dopravní fond. Zakázka na e-shop pro dálniční známky bude zrušena

Domácí

Podle premiéra Andreje Babiše (ANO) by se měla zrušit a vypsat znovu. Na to ale nezbývá mnoho času, elektronické známky mají fungovat už od příštího roku.

„Chceme dokázat, jak absurdní je zadat zakázku za 401 milionů, když to pár schopných lidí dokáže udělat za víkend. Bude to drama!“ řekl Vondráček.

„Nikdy jsem netušil, jakou lavinu dokáže spustit výzva, která poukazuje na zbytečné investice peněz tam, kde je řešení již hotové či se dá pořídit za několikanásobně nižší částku. Výzvu si vzali za své největší hráči e-commerce. Dálniční známky již nabízí Alza.cz, Pilulka.cz a další,“ dodal.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám