Hlavní obsah

Německý dopravce FlixBus míří do USA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německý autobusový dopravce FlixBus hodlá v příštím roce expandovat do Spojených států, jeho základnou se má stát kalifornské Los Angeles. Ve středu to oznámil zakladatel a manažer firmy André Schwämmlein.

Foto: FlixBus

Ilustrační foto

Článek

V Los Angeles, kde chce mít Flixbus americkou základnu, už pracuje tým společnosti. Zatím však není jasné, kdy a na jakých linkách zahájí provoz.

FlixBus bude v USA konkurovat například dopravci Megabus, který provozuje britská Stagecoach Group, nebo společnosti Greyhound. Podle nejnovější analýzy Chaddick Institute přitom levný benzín v USA bere v posledních letech zákazníky jak autobusové, tak železniční přepravě.

Foto: FlixBus

Autobusový dopravce FlixBus vstupuje na české vnitrostátní linky.

FlixBus zahájil provoz v Německu v roce 2013 po deregulaci trhu dálkové dopravy, kdy německé dráhy Deutsche Bahn přišly o monopol na dálkovou vnitrostátní dopravu. Sám autobusy nevlastní, jeho síť tvoří partnerští přepravci.

Jejich prostřednictvím působí ve 24 evropských zemích. V Česku s poprvé objevil v roce 2014, na vnitrostátní linky u nás vstoupil v na konci léta 2017. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám