Hlavní obsah

Na jaře má začít létat první přímá linka z Prahy do Vietnamu

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vietnamské aerolinky Bamboo Airways chtějí na jaře začít létat mezi Prahou a Hanojí. Šlo by o první přímé letecké spojení Česka a Vietnamu, informovalo Letiště Praha.

Foto: Bamboo Airways

Letadlo Bamboo Airways

Článek

Nová dálková linka by podle dopravce měla spojit Prahu s Hanojí od dubna. Do hlavního města Vietnamu plánují Bamboo Airways létat nejprve dvakrát týdně s Boeingem 787-9 Dreamliner pro 298 cestujících. Mohlo by jít současně o první přímou linku dopravce do Evropy.

„Usilovně pracujeme na tom, abychom rychle dokončili všechny potřebné procesy a oficiálně uvedli přímou linku mezi Hanojí a Prahou do provozu od začátku dubna 2020,“ uvedl Bui Quang Dung, zástupce generálního ředitele Bamboo Airways.

Do ČR se hrnou tisíce Ukrajinců, přibývá i Vietnamců a Rusů

Domácí

Linka by měla pomoci turistice a obchodu. Vietnamci jsou třetí nejpočetnější menšina cizinců v Česku, podle Českého statistického úřadu jich zde žije více než 61 tisíc.

„Přímá pravidelná linka do jihovýchodní Asie je součástí dlouhodobé strategie Letiště Praha v oblasti rozvoje leteckých spojení. Hanoj je navíc destinací s největším potenciálem cestujících ze všech trhů, se kterými Praha zatím nemá přímé letecké spojení,“ řekl šéf Letiště Praha Václav Řehoř.

„Podle našich odhadů by novou linku mezi Prahou a Hanojí mohlo za rok při dvou frekvencích týdně využít přes 50 tisíc cestujících v obou směrech,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám