Hlavní obsah

Lego chce dát vale plastovým obalům. Pilotní projekt startuje v Kladně

Lego bude balit stavebnice do papíru, nahradí jím plastové obaly. V Kladně začal pilotní projekt. Udržitelné materiály hodlá firma využívat globálně, už dříve se zavázala, že do roku 2025 začne celosvětově balit stavebnice do udržitelných materiálů. Uvedla to mluvčí kladenského závodu Markéta Vaňková.

Foto: Tomáš Pernis, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Na zavádění nového typu balení a s tím souvisejících inovací bude po celém světě spolupracovat právě kladenský závod, který je inovačním centrem celé Lego Group.

„Přechod na udržitelné materiály je jedním z klíčových cílů v rámci našeho závazku vůči planetě,” uvedla viceprezidentka pro výrobu v kladenské továrně Michaela Horáková.

Plasty v našem jídle a pití: Za rok sníme celou hasičskou helmu

Koktejl

Nový materiál v Kladně pracovníci testovali na výrobních linkách, zkoušeli řadu prototypů a technických řešení.

„V tuhle chvíli pilotujeme výrobu prvních tří typů stavebnic s pytlíčky z recyklovatelného papíru, které již brzy zamíří přímo k dětem,” doplnila Horáková.

Kladenský závod Lega funguje od roku 2000, stavebnice se zde dekorují, balí a kompletují se menší díly. Další výrobní podniky má firma v Dánsku, Maďarsku, Mexiku a Číně.

Reklama

Související témata:

Související články

Lego se hůř prodává. Firma bude propouštět

Dánskému výrobci hraček Lego klesly v pololetí tržby o pět procent na 14,9 miliardy dánských korun (54,1 miliardy Kč), což byl první pokles tržeb za více než...

Výběr článků

Načítám